Hei, Martin Kloster!

Han rundet nylig 50 C-lagsmål, og i onsdagens bortekamp mot Alna løper han ut til sin 100. match for de kongeblå.

 

 

 

Klatrer: Martin Kloster har gradvis klatret oppover både adelskalenderen og listen over tidenes mestscorende C-lagsspillere. Her har han klatret opp på rekkverket ved Tåsen-broa.

 

Navn: Martin Zander Kloster
Født: 20.12.1991
Posisjon: Venstrekant
Draktnummer: 11
Tidligere klubber: Korsvoll G91, Smøreguttene
Adelskalenderen: Nr. 15 (99 kamper/52 mål) 
Kamper/mål 2018: 6/5

Martin Kloster fikk sine første C-lagsminutter som sisteårsjunior i 2010, utrolig nok som keeper i en internkamp, og året etter fikk han som klubbens eneste førsteårssenior plass i C-lagsstallen. Etter 20 kamper og fire mål gikk ferden videre til Trondheim etter sommerferien, men i årene som fulgte passet Bergrådveiens kanskje beste spiller gjennom tidende alltid på å få med seg det som var av matcher når han var hjemme i Oslo på ferie.

Les også: Slik svarte Martin Kloster da han gjestet denne spalten i 2011

Sommeren 2014 imponerte han såpass mye for C-laget at han fikk tillit også på A-laget i 3. divisjon, der det ble ett innhopp - i hjemmekampen mot Strømmen 2 i august.

Les også: Kloster kom inn for A-laget

26-åringen trives best på venstrekanten, og spill for Smøreguttene i Studentligaen i Trondheim og seks år i nærheten av Lerkendal har bidratt til å gjøre ham til en mer målfarlig spiller. Siden 2016 har han scoret 33 mål på 41 kamper. 20 av disse kom på bare 23 kamper i 2017-sesongen, og i år han han åpnet sesongen med fem nettkjenninger på sine seks første kamper. Til høsten skal han slå seg ned i bydelen i egen kåk, og onsdag spiller han sin 100. kamp for C-laget, så la oss si som vi sa tilbake i 2011:


Hei, Martin Kloster! Hvorfor slår vi Alna på onsdag
?
Vi har vært solide defensivt i år med under to baklengsmål i snitt per kamp. I tillegg har trener Falch lagt mye vekt på sin SSS-filosofi, som oppfordrer til å skape, servere og score. Det har gitt gode resultater i det offensive spillet.

Hva blir sluttresultatet?
5-1 til oss.

Hvordan forbereder du deg til kamp?
Jeg forbereder meg til kamper ved å gjøre minst mulig i timene før kampstart, slik at jeg er godt uthvilt. Jeg pleier også å være litt ekstra tidlig ute før oppmøte, slik at jeg får inspisert baneforholdene nøye.

Så det har aldri hendt at du har, la oss si, sovet til 19.00, spist en Grandiosa og møtt opp like før avspark, mot for eksempel Grüner 3?
Vel, det stemmer at dette skjedde før forrige hjemmekamp, og jeg ble faktisk litt forsinket til kamp den dagen. Det får bli unntaket som bekrefter regelen.

Apropos Grandiosa, det er fryktelig godt med et glass brus til. Du har derimot tidligere innrømmet at du ikke liker å drikke brus. Hvordan greier du da å få i deg nok kalorier og å opprettholde væskebalansen i løpet av en dag?
Jeg drikker ikke brus, nei, men jeg har til gjengjeld veldig stor appetitt, så det er ikke noe problem med kaloriene. Det går sjelden mer enn fire timer mellom hvert måltid.

Kostholdseksperter hevder at brusdrikking er sterkt korrelert med pølsespising, og flere forståsegpåere på Korsvollhuset har som følge av dette stilt spørsmål ved om din brusavholdenhet også svekker din appetitt på pølser. Hvor mange pølser har du egentlig lyst til å få på Pølsebørsen denne sesongen?
Jeg har ikke helt oversikt hvor mange pølser jeg har fått på Pølsebørsen så langt i år, men planen er selvsagt å spise alle jeg kan få! Om jeg ikke skulle orke å spise alle, blir jeg nødt til å ta i bruk en av de tre nevnte S-ene til trener Falch, nemlig servere.

I 2011 ble du også intervjuet i denne spalten, og du omtalte Svein Solhaug som den aller beste spilleren du har spilt med. Hvor er han blitt av?
Svein valgte å legge fotballskoene på hylla og heller hente frem sandvolleyball-solbrillene. Han spiller på landslaget i sandvolleyball og deltok blant annet i EM i 2017. Nå satser han vel fram mot OL 2020 (Les mer om det tidligere fotballtalentet her).

 

 

 

Det første målet: Martin Kloster feirer sin første C-lagsscoring i vårmøtet med Kurdistan 11. mai 2011 og løftes opp av en glad Magnus Olsen.Du er vel ikke fremmed for å prøve andre idretter selv. Det ryktes blant annet at du er over gjennomsnittet god i dart. Nøyaktig hvor god er du?
Hele darteventyret startet egentlig med at noen hengte opp en dartskive på jobben der jeg pleide å jobbe for mange, mange år siden. På den tiden kastet jeg piler på daglig basis, og jeg deltok til og med på noen mindre dart-konkurranser. Siden er det blitt mindre og mindre dart, og ferdighetene visner sakte, men sikkert. Ferdighetsmessig vil jeg likevel si at jeg ligger hakket over dartnivået du finner på sportspuber på en fredagskveld.

Korsfarerne er nok lettet over å høre at du fortsatt setter fotball over dart, men det skulle bare mangle, du skrev tross alt under på en livstidskontrakt med C-laget da du kom hjem fra Trondheim i fjor. Samtidig har du uttalt at du kun vil prioritere bort fotball for frivillig arbeid. Hvilken sak vil du helst jobbe frivillig for?
Før jeg signerte livstidskontrakten med C-laget, sikret jeg meg en klausul i avtalen som gjør at jeg kan prioritere bort fotball for frivillig arbeid. Etter mange år på skolebenken føler jeg at jeg vil gi noe tilbake. En vakker dag har jeg planer om å gå rundt og tilby leksehjelp i nærområdet. Rett og slett gå fra dør til dør og spørre om noen i huset trenger leksehjelp.

Onsdag kveld blir det heldigvis fotball, og ikke leksehjelp. C-laget har vært inne i en god flyt den siste tiden, og fansen har pekt på deg som en av de fremste bidragsyterne til det. De fremhever at uten din kompetanse i fluidmekanikk ville viskositeten i spillet være langt fra neglisjerbar. Hva tenker du om det?
Tanken var jo alltid å bruke fluidkunnskapene mine i kampen om opprykk. Generelt prøver jeg holde viskositeten så lav som mulig, men jeg må innrømme at den gjerne stiger noe i løpet av kampen, da beina typisk nok blir litt seige. 

 

 

 

Det foreløpig siste målet: Martin Kloster (delvis skjult) feirer 1-0-målet sitt mot Hasle-Løren 3 søndag 13. mai. Hans 52. C-lagsmål kom altså syv år og to dager etter det første, og det gjorde at han smatt forbi Carsten Ekholt og opp på 5. plass over de mestcorende C-lagsspilleren gjennom tidende.Fluidmekanikk er allerede nevnt. Er det andre emner fra NTNU du har nytte av som fotballspiller? Hva med "Eksperter i team"?
Jeg benytter meg mye av emnet Statistikk, da alle valg jeg gjør på banen er nøye kalkulert og basert på forventningsverdi og varians for alle mulige utfall. I tillegg bruker jeg jo litt av pensumet fra Exphil for å avgjøre om vannflasken er halvfull eller halvtom.

I masteroppgaven din, hvor du jobbet med utvikling av en sykkel for funksjonshemmede, skriver du blant annet at "Det gjennomføres omlag 650 000 sykkelturer om dagen i Norge. Sykkelen er svært populær og det er ikke uten grunn. Sykling er bra for miljøet, egen helse og lommebok, og sykkelen vil i mange tilfeller være tidsbesparende." Selv foretrekker du vel bil som fremkomstmiddel, i likhet med resten av C-laget?
Jeg har vel muligens benyttet meg av bilen noe mer enn nødvendig. Personlig prøver jeg alltid å la bilen stå til fordel for sykkelen, med mindre sykkelen er punktert, det regner, eller jeg må sykle i oppoverbakker.

Med tanke på at du inntil videre fortsatt bor midt i Bergrådveien, hvor det er oppoverbakker i alle retninger, lar vi den ligge. Tilbake til  masteroppgaven din: Du skriver også en del om dempebehovet og dempefunksjonen, konsepter alle fotballspillere kan kjenne seg igjen i. I hvilken lagdel mener du dempebehovet er størst på C-laget? Og hva kan gjøres for å bedre lagets dempefunksjon?
Hittil i år har gjennomsnittlig én Korsvoll-spiller blitt skadet per kamp. Her ser jeg et tydelig behov for demping, for skaderisikoen må dempes. Det første tiltaket som kan gjøres i kampen mot skader er å sørge for at alle skaffer seg enda større leggskinn. 

 

 

 

Driblefant: Martin Kloster, her i fint driv for C-laget sommeren 2016.Beste C-lagsminne?
Skuddet mitt i treningskampen mot Skeid denne våren (Les mer: Seier i generalprøven). Eller vent, faktisk så er målet mot Kurdistan mitt beste C-lagsminne. Jeg husket ikke at det var mitt første mål for C-laget, men jeg husker at alle løp mot meg, og at jeg ble løftet opp!

Les mer: Lav innsats og manglende humør

Verste C-lagsminne?
Jeg bommet på et straffespark i min første sesong som C-lagsspiller. Det er den eneste straffen jeg noen gang har bommet på, og det skjedde etter bare ett minutts spill.

Les mer: Himmelsk! En avslutning guder verdig sikret tre poeng i toppkampen mot Oldenborg 2.

Favorittlag?
Lyn.

Favorittspiller som liten?
Ronaldinho.

Martin Kloster har følgende tips for den utsatte kampen i 3. serierunde:  
Alna - Korsvoll (B)

Resten av runden ble spilt i april.

Slik gikk det i 5. serierunde, Johan Dolves tips i parantes.
Alna - Hasle-Løren 3 0-11 (B)
Bislett - Dania 2-3 (H)
Romsås 2 - Lokomotiv Oslo 3 1-30 (B)
Årvoll 2 - Oppsal 4 1-3 (H)
Korsvoll - Grüner 3 3-1 (H)

Dolve traff med 4/5 tips.