Bislett - Korsvoll 4-1 (2-0)

Ekeberg 1, 12.8.2018
11. serierunde, 8. divisjon avdeling 2
Dommer: Endre Solvang, Bærums Verk Hauger IF.
Tilskuere: 15.

Mål:
        1-0: Bislett (21.)
        2-0: Bislett (25.)
        2-1: Mathias Falch (58.)
        3-1: Bislett (72.)
        4-1: Bislett (75.)
               

Gule kort: Ingen.
Røde kort: Ingen.


Korsvoll C (3-5-2):

Leiv Jørgen Bakkerud

Ola Lund - Heine Grøtting - Jon Edmunn Sæter

Jon Stavnsborg - Olav Bengtson - Magnus Olsen - Erlend Rognes - Martin Kloster

Mathias Falch - Espen Bengtson

Innbyttere:
Thomas Ingebretsen, Andreas Kjelstrup og Henrik Liland.

 

 

 

 

Taklet: Heine Grøtting taklet både motstandere og de dårlige forholdene på Ekeberg godt, men det holdt ikke til poeng mot Bislett.

 

 

Fryktelig start på høstsesongen

Ingenting stemte mot Bislett på en humpete Ekeberg-matte.

Det finnes få, om noen, ligaer hvor VM-pausen er like lang som i norsk 8. divisjon. Etter to måneder og to dager var det endelig tid for seriekamp igjen, og etter en god fotballsommer med en drøss med internkamper, tok vi turen til Ekeberg for å møte Bislett, et av lagene vi noe uventet slet mest mot i vårsesongen, og som vi skulle få slite mer med denne solfylte augustettermiddagen.

Underlaget var i dårlig stand etter Norway Cup, men banen var like dårlig for begge lag, selv om hjemmelaget kanskje hadde en liten fordel, ettersom de spiller her annenhver uke. Lure som de var, startet de dessuten kampen i nedoverbakke og med sola i ryggen. De fem første minuttene fikk vi nesten ikke tak i ballen, og vi fant vel egentlig aldri på-knappen heller. Det er lite som er diggere enn å være i feriemodus, men det er samtidig lite som er kjipere enn å tape fotballkamper. Overdreven respekt, eller frykt, for det stusselige gresset gjorde at vi glemte å prøve å spille fotball, og det tok lang tid før vi kom oss inn på Bisletts halvdel.

Et par offside-avblåsninger og et godt Martin Kloster-løp var det vi hadde å komme med før pause, mens de hvitkledde hadde en farlig corner da 20 minutter var passert. Corneren endte etter hvert i et innkast, og med en mann i ryggen fikk Bislett-spiss med det blekede håret kastet seg rundt og brassesparket ballen mot mål, der den gikk i en høy bue og dalte ned over keeper Leiv Jørgen Bakkerud og i mål.

 

 

 

Tilbake 1: Olav Bengtson er tilbake i Oslo, men den offisielle comebackkampen ble ikke som han håpet på.Bislett ledet fortjent, og de doblet ledelsen fire minutter senere da en av vingene deres fikk gå opp langs høyrekanten, før han avsluttet med et lavt skudd i nærmeste hjørne. 2-0.

Vi slet med å få kontroll på ballen, avstandene mellom lagdelene ble for store, og viljen til å ta duellene var omtrent like stor som antallet poeng vi skulle komme til å sitte igjen med. Vi hadde vel å merke en del frafall fra spillere som spilte mer eller mindre fast i vårsesongen; for eksempel var det nærmeste vi kom en Aamnes på midten ekkoet av storebror Adrians legendariske rap-linje: "Resten av laget er bare måk og mæl". For en gangs skyld hadde nemlig Adri, som han kaller seg når han spytter rim i klamme kjellerstuer på Tåsen, rett - det var ikke mye annet enn måk og mæl før pause.

Bislett hadde på sin side muligheten til å sette en tredje scoring i det 32. minutt, da de fikk sendt en haug med folk inn i feltet, men Bakkerud og forsvaret ryddet opp.

 

 

 

Kom til slutt: Henrik Liland hadde blingset på kamptidspunktet, men rakk opp til kampen og entret banen ti minutter før pause.,I andre omgang spilte vi i nedoverbakke, og omgangen startet oppløftende. Ballen trillet bokstavelig talt vår vei, og det ble øyeblikkelig farligere på kantene, samtidig som Bislett fikk det tyngre med å komme seg i angrep.

Debutant Ola Lund, tilbake i Korsvoll etter flere år i Bergen, lå nå ute til høyre, og i det 58. minutt gikk han på et av flere gode løp. Bislett så ut til å få kontroll på ballen, men Lund vant den tilbake inne i 16-meteren og spilte videre til Mathias Falch, som la ballen til rette, før han kaldt plasserte den til høyre for keeper med innsiden av høyrefoten.

Vi var inne i vår beste periode i kampen, og både ett og to mål til virket å være innen rekkevidde. Magnus Olsen hadde et fint frispark kort tid etter reduseringen, men ingen klarte å styre legget på mål. Ola Lund hadde et par nye gode løp, og blant annet en avslutning som gikk over mål. Martin Kloster ble forsøkt delt i to da han driblet seg inn i feltet, men dommeren nøyde seg med å dømme corner etter den potensielt karrieretruende tofotstaklingen - der var Bislett heldige.

 

 

 

Tilbake 2: Også storebror Espen Bengtson er tilbake i Oslo for godt. De virkelig store mulighetene uteble, og i stedet var Magnus Olsen uheldig da han styrte et Bislett-frispark i eget nett i det 72. minutt. På 1-3 gikk mye av piffen ut av oss, og Bislett fjernet all tvil med en ny scoring tre minutter senere, da et innlegg ble satt i nettet til 4-1.

På tampen jaget vi en redusering, men det ble med en godt slått corner i det 89. minutt, og dermed startet høstsesongen med et begredelig 1-4-tap for Bislett, et lag vi har hatt for vane å slå, ofte med solide sifre. 

Det gjenstår syv seriekamper, og vi har fortsatt alt i egne hender, ettersom vi har igjen kamper mot både den nye serielederen Grüner 3 og flere av de andre nærmeste utfordrerne. 

Torsdag spilles siste serierunde i Internserien, før vi får besøk av Alna til ny seriekamp søndag kl.20.15.


 

 

*************************************************************************************
        JAN SOLLANDS PØLSEBØRS // DAGENS KORSVOLL-GUTT
*************************************************************************************

En skuffet Solland holdt igjen store deler av pølsepakken etter tapet for Bislett.

5 pølser - ingen.
3 pølser - ingen.
2 pølser - Heine Grøtting. 
Vinner dueller og er flink til å ta ned ballen i stedet for å måke den vekk.
1 pølse - Ola Lund og Thomas Ingebretsen. 
Førstnevnte har et par gode løp på høyrekanten i debuten, sistnevnte kommer greit fra det i comebacket sitt.

 

 

 

 

Tabellen etter 11. serierunde:
Det ser ut til å bli jevnt utover høsten. Ettersom vi tapte og Grüner 3 slo bunnlaget Romsås 2 4-0, klatret de lilla opp på toppen av tabellen. Vi holder fortsatt den siste opprykksplassen på målforskjell foran Hasle-Løren 3, som tok en knepen 3-2-seier på Trasop mot Oppsal 4. Bislett følger tre poeng bak etter triumfen på Ekeberg, og kan dermed heller ikke avskrives i opprykkskampen. Rundt midten av tabellen ligger tre lag på 18 poeng; Lokomotiv Oslo 3, som slo Dania 2-1 på NIH allerede før helgen, Årvoll 2, som banket Alna 7-2, samt nevnte Dania. Alna ligger dermed fortsatt nest sist, tre poeng foran poengløse Romsås 2.
 

 

 

1. Grüner 3 9 0 2 32-10
27
2. Korsvoll 8 0 3 52-22 24
3. H-Løren 3 8 0 3 37-17
24
4. Bislett 7 0 4 46-19 21
5. Lok. Oslo 3 6 0 5 60-31 18

6. Årvoll 2

6 0 5 29-20 18
7. Dania 6 0 5 32-24 18
8. Oppsal 4 4 0 7 18-30 12
9. Alna 1 0 10 15-70 3
10. Romsås 2 0 0 11 8-86 0