PØLSER HAR FØLELSER

Tradisjonen tro innledet C-lagsspillerne adventstiden med grøtfest på Korsvollhuset. I år var det Jan Solland som stod for serveringen, og Korsvolls grand old man disket opp med en temmelig kontroversiell meny.

- I år blir det pølser og saft. Ingen spiser grøt lenger, og pølser er en naturlig del av fotballkostholdet. Hvor mange stadioner serverer grøt, liksom? Jeg tror dette kommer til å gå veldig bra, sa en spent Solland like før sultne C-lagsspillere ankom Korsvollhuset.

- Denne grøtfesten er uansett mest for det sosiales skyld, så jeg tror de færreste kommer til å merke at pølsene er erstattet av grøt, fortsatte han.


SKAPTE FORUNDRING

Men da gjestene tok plass rundt bordet, kom reaksjonene og spørsmålene fortere enn feilpasningene i 7. divisjon.

- Hvor er skjeene, og hvorfor er det ikke sukker og smør her, spurte Erik Nordby.

- Skal vi spise grøt med lomper, undret Jon Liseth, som likevel så frem til å delta på den tradisjonsrike grøtfesten for første gang.

- Så fint at det endelig er ketchup her, jeg synes alltid det er så flaut å spørre om det, sa Christian Eidsmo da han oppdaget at det stod ketchupflasker i stedet for kanel på bordet.


INNOVATØREN SOLLAND


Mange bannet høylytt da de oppdaget at grytene Solland kom med ikke var fylt med grøt, men med pølsevann og wienerpølser. Men da Solland tok ordet for å roe gemyttene og lansere kveldens andre nyvinning, fikk pipen en annen lyd:

- Julen har vært uforandret i 2000 år, så jeg fikk enda en artig idé inne på kjøkkenet. Hva med å erstatte mandelen i grøten med rosinen i pølsa, sa han.

- Så i dag skal dere lete etter rosiner! Vinneren får de to beste tingene på grisen - en pakke wienerpølser og marsipanen.

Og slik ble grøtfesten en suksess, og alle kunne forlate selskapet mette og glade. Mettest og gladest av dem alle; Jan Solland.

- Det sies at man kan bli grøtete med alderen, men det gjelder ikke denne karen. Dette var en gedigen suksess, jeg er virkelig en wiener, smiler han.

KONKURRANSE:


Til julegrøten er det ikke uvanlig å drikke rød saft. En av C-lagets spillere har sjelden med seg vann på kamp, men om han hadde fått valget, hadde han nok valgt rød saft da også. Vi har funnet et bilde av ham fra fjorårets grøtfest. Klarer du å se hvem som har latt grøten være i fred, og som er klar for sitt fjerde glass med saft?

Svarer du riktig, er du med i trekningen av en pakke wienerpølser og en marsipangris.

Send inn ditt svar på Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord SAFT <ditt svar> til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes tirsdag 3. desember kl.21.00, og husk at alle lukevinnere også er med i trekningen av å være C-lagssjef for en dag.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2013