MATT AV PLANLØST SPILL

C-laget har vært gjennom nok en sesong med mye varierende spill, men nå har trener Falch latt seg inspirere av Magnus Carlsens VM-triumf og kommet opp med det han tror kan være løsningen.

- Årets prestasjoner har tradisjonen tro vært variable, akkurat som oppmøtet. Det er store svingninger fra uke til uke og innenfor én og samme kamp. Dette kan ikke fortsette, tordner trener Falch.

- Vi har prøvd å hvile oss i form, og vi har prøvd fysisk trening. Likevel evner vi ikke å levere på et stabilt nivå, og vi taper ofte på enkle feilvalg. Under årets sjakk-VM ble jeg bevisst på hvor viktig det mentale kan være, og jeg tror dette kan være løsningen, sier en oppglødd trener.

- Diskusjonene går alltid på om sjakk er en idrett, men jeg mener det er på tide at vi tar debatten om hvorvidt fotball er et mentalt spill, sier han.

VIL INNFØRE TAKTIKK

Trener Falch har latt seg fascinere av hvordan sjakkspillerne forsøker å verne om egne brikker, samtidig som de går etter motspillerens brikker.

- Magnus Carlsen ser ut til å spille ut fra noe han kaller taktikk. Om vi overfører dette til fotballbanen, tror jeg vi kan oppnå en kjempefordel, sier Falch.

Han har virkelig tro på taktikkfenomenet, noe han selv kaller "århundrets nyvinning", og utdyper:

- På sjakkbrettet veltes brikkene gang etter gang, men de reiser seg igjen til neste parti, og da forsøker spillerne å unngå de samme tabbene. Det handler om å forutse motstandernes trekk, samtidig som man planlegger egne angrep. Tenk om vi gjorde det samme!

TRE PÅ RAD


For å få sving på C-lagsspillet har trener Falch derfor lagt inn mental trening i sesongoppkjøringen.

- Vi skal rett og slett spille sjakk. Ettersom vi stort sett møter det fansen kaller bønder, anser jeg bondesjakk for å være mest relevant for oss, så vi starter der, forteller treneren, som begrunner valget av bondesjakk slik:

- Hvis begge spillerne spiller optimalt, så ender spillet uavgjort. Et vanlig førstetrekk for personen som starter er å plassere merket sitt, i vårt tilfelle ballen, på det midterste feltet. Hvis ikke dette er fotball på brett, vet ikke jeg!

- Bondesjakkens enkle natur er overførbart til pasningsspillet i kamp. Mottoet vårt for 2014-sesongen vil være "Tre på rad er seier". Motstanderne kommer ikke til å skjønne hva som traff dem, gliser den nyskapende treneren.

KONKURRANSE:


Mange kloke menn har sagt mye klokt om pasninger, og det sies at det beste man kan gi en god venn, er en god pasning. Ironisk nok er ikke menneskets beste venn spesielt flink hverken til å slå pasninger eller til å spille bondesjakk. Hvordan dette vennskapet kan fungere, overlater vi til andre å drøfte, og vi ber i stedet om svar på hvem som går for å være menneskets beste venn?

A)
Hunden.
B)
Sauron.
C)
Paracet.

Svarer du riktig, er du med i trekningen av en moderne treningsoverdel du kan ha på deg om du skal bedrive fysisk trening.

Send inn ditt svar på Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord VENN <ditt svar> til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes onsdag 4. desember kl.21.00, og husk at alle lukevinnere også er med i trekningen av å være C-lagssjef for en dag.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2013