ÅRETS TOPPSCORER 2013

Mathias Falch ledet an i Korsvoll-angrepet denne sesongen, og på sin vei mot toppscorertittelen satte han ny scoringsrekord for C-laget med sine 31 nettkjenninger på en sesong.


Årets mestscorende C-lagsspiller
1.
Mathias Falch 31 mål
2.
Espen Bengtson 5 mål
2.
Johannes Blåsternes 5 mål
2.
Christian Eidsmo 5 mål

Årets toppscorer i serien
1.
Mathias Falch 13 mål
2. Johannes Blåsternes 5 mål
3. Christian Eidsmo 4 mål


I 2012 var C-laget nærmest vaksinert mot å score. I år var de blå derimot tilbake på tilnærmet normalt scoringsnivå, og én spiller sørget for nettsus oftere enn de andre.

- Det har vært en god sesong for hele laget, og det har vært en ære å spille på topp for denne C-lagsårgangen, sier Falch, som var sist på 31
C-lagsmål denne sesongen, og som med det ble lagets mestscorende for tredje gang i karrieren.

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg trives godt i 7. divisjon, det er som om stengene og keeperne er greiere her, sier Falch, som ble toppscorer også forrige gang C-laget spilte i 7. divisjon.

Spissen har scoret fra alle mulige vinkler og posisjoner, deriblant fra fire direkte frispark og ett brassespark, og sin vane tro også på en haug med returer fra kort hold.

RETUR TIL GAMMEL FORM


- Man kan si at jeg bokstavelig talt returnerte til god gammel form i år. Mål er mål, og det betyr at også returer er mål. På mange måter har denne sesongen vært som en eneste stor retur for hele C-laget; vi deiset knallhardt inn i stanga i fjorårssesongen, men var våkent fremme i år og styrte ballen dit den skulle. Da blir det flere mål, og da er det morsommere å være Korsvoll-gutt, sier den kroniske returjegeren.

De mange scoringene etter returer har ført til mye medieomtale, og i forbindelse med utplasseringen av en rekke nye returpunkt i Oslo har kommunen nå tatt initiativ til en kampanje der Falch skal være frontfigur.

- Vi har bare én klode, og om fremtidige generasjoner også skal kunne spille fotball på grønne fotballbaner, har vi ikke råd til å surre med returene. Her snakker jeg både om natur- og kunstgress, så alvorlig er det. Dette er returer vi ikke kan bomme på, slår Falch fast.

Kampanjen vil sannsynligvis komme til utvalgte busstopp i Nordre Aker bydel i løpet av januar.

Totalt scoret C-laget 111 mål på 43 kamper i sesongen som gikk, noe som gir et snitt på 2,58 mål per kamp. I serien ble det 45 mål på 18 kamper, noe som gir et snitt på nøyaktig 2,50 mål per kamp, en stor opptur etter den magre fjorårssesongen, der det knapt ble scoret ett mål per kamp. Måtte oppturen fortsette i 2014!


TIDLIGERE ÅRS TOPPSCORERE TOTALT/SERIE:
 2008:
Anders Hauge 17 mål / Anders Hauge 14 seriemål
 2009:
Mathias Falch 30 mål / Espen Schjerven og Ola Jansen 12 seriemål
 2010:
Christian Poppe 30 mål / Christian Poppe 10 seriemål
 2011:
Ole-Vidar Jensen 25 mål / Ola Jansen 9 seriemål
 2012:
Mathias Falch 11 mål / Johannes Blåsternes 3 seriemålKONKURRANSE:


Å treffe mål er ikke så altfor vanskelig om man har greit med kraft i beina og få hindere i veien, og det er derfor de fleste fotballag veler å stille med både forsvarsspillere og målvakter. En normal fotballbane har bare to mål, men hvilket av de følgende stedene kan man finne opptil flere hundre mål?

A) 
Solen.
B) 
Action 22.
C) 
Læreplaner.

Svarer du riktig, er du med i trekningen av den nyeste versjonen av Football Manager.

Send inn ditt svar på FacebookTwitter eller med en sms med kodeord MÅL <ditt svar> til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes i kveld kl.22.00, så vær rask om du er klar for å stikke av med FM 14 og ofre all fritid de nærmeste månedene. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen av å være C-lagssjef for en dag.


 

TENKER GRØNT: Renovasjonsetaten har valgt den kroniske returjegeren Mathias Falch som frontfigur for den nye kampanjen sin.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2013