KORSVOLL C MYTHBUSTERS

Fotball er et vakkert spill med mange mysterier og myter. Nå vil en gjeng C-lagsspillere se nærmere på flere av disse mytene.

- Jeg fikk ideen da jeg så på fotball-EM i fjor sommer og så at Spania vant, jeg fikk det ikke til å stemme med ideen om at fotball er et spill med 22 mann hvor Tyskland vinner til slutt, forteller initiativtager Erik Forsén.

- Fotballen er full av slike myter og utsagn, men er alt vi hører sant? Lever vi i en illusjon, en slags fotballens Matrix? Jeg måtte finne svar, forteller Forsén.

ER CUP CUP?


Han nevnte den bemerkelsesverdige oppdagelsen sin fra fjorårets EM-sluttspill til et par av lagkameratene, og sammen ble de enige om å starte en egen klubb kalt Korsvoll C Mythbusters.

- Vi har så smått begynt å se på mulige myter og såkalte urban legends, og i første omgang vil vi se nærmere på veletablerte påstander som "Cup er cup", samt utsagn som lar seg teste på laboratoriet, som "Ballen er rund", sier Rasmus Bjerre.

- På sikt håper vi dessuten å kunne ta tak i større av det klassiske supporterkravet "Ut med dommeren, inn med kua". Er egentlig en ku å foretrekke som dommer, lurer Magnus Jahrmann.

- Men personlig gleder jeg meg mest til å se nærmere på damefotball og finne ut om det er kvinner, og ikke minst om det er fotball, knegger han.

De fem guttene bak Mythbusters-prosjektet satser på å lansere en egen YouTube-kanal så snart de har fått tak i et videokamera og en som kan klippe videoene - og med det har de allerede rukket å bevise at teknikk ikke er den jevne C-lagsspillers fremste egenskap.KONKURRANSE:


Gjengen har allerede avslørt en myte. Ved å kartlegge C-lagsspillernes bevegelser under en bestemt form for dødballsituasjon kom de frem til at et berømt utsagn umulig kunne stemme. Skjønner du hvilket utsagn det er snakk om ut fra bildet litt lenger ned på siden?

A)
Corner er mål.
B) Frispark er mål.
C)
Innkast er mål.

Hvis du svarer korrekt, er du med i trekningen av en ekte fotball (ja, uten å røpe for mye av Mythbuster-gjengens funn; den er rund.

Send inn ditt svar på FacebookTwitter eller med en sms med kodeord MYTE <ditt svar> til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes torsdag, og husk at alle lukevinnere også er med i trekningen av å være C-lagssjef for en dag.

 

VIL AVDEKKE FOTBALLMYTER: Peder Nævestad, Ole Olesen, Erik Forsén, Magnus Jahrmann og Rasmus Bjerre ønsker å undersøke om diverse fotballmyter er sanne, og de har derfor startet Korsvoll C Mythbusters.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2013

 

VIL AVDEKKE FOTBALLMYTER: Peder Nævestad, Ole Olesen, Erik Forsén, Magnus Jahrmann og Rasmus Bjerre ønsker å undersøke om diverse fotballmyter er sanne, og de har derfor startet Korsvoll C Mythbusters.