ÅRETS SPILLER 2013

C-laget slo tilbake etter marerittsesongen 2012, og med en plass på øvre halvdel og flere scorede mål enn innslupne, kom fotballgleden tilbake til Korsvollbanen. Hvem var best av de beste? Redaksjonen har nok en gang vurdert samtlige spillere, og før nissen kommer, er det på tide å kåre årets spiller.

I fjor rant målene inn på Korsvollbanen. C-lagets forsvarsspill var meget kritikkverdig, og foran årets sesong var det først og fremst forsvaret som måtte forsterkes. Da årets første treningskamp skulle spilles, stilte et ubeskrevet blad opp på parkeringsplassen utenfor Korsvollhuset. Tre kvarters kjøring, et titalls utrolig taklinger som bakerste mann
og en seier senere satte C-lagets nye forsvarssjef seg i bilen på vei hjem.

Med sin oppofrende spillestil har årets spiller gått foran med et godt eksempel fra han tok sine første spark på ballen i Korsvoll-drakt. Ingen andre er like flinke til å kaste seg ned og blokkere skudd med diverse kroppsdeler, og de susende taklingene hans har mang en gang reddet C-laget fra det som ganske sikkert ville resultert i baklengsmål. Det er en stor ære for redaksjonen å endelig kunne gi denne prisen til en rendyrket forsvarsspiller. Årets spiller på C-laget sesongen 2013 er Jon Edmunn Sæter!


TIDLIGERE PRISVINNERE:
  2008: Anders Hauge
  2009: Espen Schjerven
  2010: Christian Koyama Poppe
  2011: Eirik Tarberg
  2012: Magnus Vold JahrmannKRISTIAN DJUVES KOMMENTARER TIL C-LAGSTROPPEN:
Fotballekspert Kristian Djuve har i år som i fjor vurdert C-lagsspillernes innsats i året som gikk. Her er hans dom over spillerne som tok C-laget til en oppløftende 5. plass i årets 7. divisjon. I år har han utelatt de provoserende terningkastene sine, men i en kommentar røper han at samtlige spillere ville blitt vurdert til enten fem eller seks.

#1 - Mats Felix Walschaerts (9/1): Stabil keeper som scoret i sin 100. kamp for C-laget, attpåtil mot gamleklubben Kjelsås. Mistet mesteparten av sesongen på grunn av bandykarrieren.

#2 - Jon Eirik Liseth (16/1):
Stopperfunn med en voldsom venstreslegge og presis dødballfot. Fikk dessverre en lei skade tidlig i høstsesongen, men med volleyballspensten sin viste han seg heldigvis som en strålende keeper.

#3 - Jon Edmunn Sæter (21/1):
Nordlendingen hiver seg inn i alle dueller, takler og går foran når det er duket for krig på Korsvollbanen. Frykter ingen, og er en av de viktigste årsakene til at C-laget bare slapp inn 38 mål i årets seriespill. Årets spiller 2013!

#4 - Lars Gjesvik (7/1): Fjorårets eneste forsvarer i C-lagstroppen spilte godt frem til han ble skadet. Har drukket paraplydrinker og spilt sambafotball på strendene i Brasil etter sommerferien.

#6 - Jostein Eidem (20/4):
Utvilsomt en av de beste spillerne i oppkjøringen, og lenge en opplagt kandidat til prisen som årets spiller. Viste seg som en skapende midtbanespiller før anklene og keitete jobbtider spolerte store deler av sesongen.

#7 - Gunnar Sjølie (13/0):
Alt eks-keeperen har gjort på banen i år kommer i skyggen av de to utvisningene han pådro seg i løpet av én uke i vårsesongen, en prestasjon redaksjonen ikke har sett maken til siden Lausund greide det samme i 2006.

#8 - Johannes Blåsternes (22/5):
C-lagets hissigste, men også mest skapende midtbanespiller, noe fem mål og seks målgivende understreker. Burde brekke armen oftere, for det er lenge siden han har spilt så bra som da han spilte med gips.

#9 - Christian Eidsmo (22/5):
Voldsomme dribleraid og høy intensitet kjennetegner Eidsmos spill, så også i år. Hevet seg stort etter en skuffende fjorårssesong, og både scoret og spilte frem andre som i 2011-sesongen.

#10 - Erik Alexander Nordby (22/4):
Veteranen gjorde et hyggelig comeback og viste at han fortsatt er den best trente i Korsvoll-systemet. Jobber og løper mye, og har gjort seg mest bemerket i den defensive delen av spillet i år.

#11 - Mathias Bohlin Falch (43/31):
Med 31 mål og 12 målgivende endte spissen opp med ett målpoeng i snitt per kamp, en stor forbedring fra fjorårssesongen. Falchao nærmer seg navnebror Falcaos nivå, men brenner fortsatt for mange sjanser.

#12 - Erik Forsén (12/0):
I år som i fjor har Forsén stått frem med både strafferedninger og utrolige reaksjonsredninger, noe som har reddet flere poeng i løpet av sesongen. En mester på streken!

#13 - Ola Aleksander Jansen (8/3): Etter å ha gått målløs av banen siden vårsesongen 2011 scoret den raske angriperen fra Kjelsås endelig igjen. Innebandyen ødelegger ofte for fotballen, men årets oppløftende innsats lover godt foran kommende sesong.

#14 - Marius Andersson (11/1):
Legenden fra Tåsenveien spiller og scorer fortsatt for C-laget, enda han nå har bostedsadresse i Trondheim. Skadet kneet i sommer og ble operert i forrige uke. Sannsynligvis ikke tilbake før i 2015.

#15 - Espen André Rødnes (17/4):
Lagets yngstemann fikk sitt gjennombrudd i bortemøtet mot Kjelsås 4, og siden har den tekniske kantspilleren fortsatt med å skjære inn fra kant og skape trøbbel for motstanderne.

#16 - Magnus Vold Jahrmann (22/2):
Årets spiller 2012 brukte tid på å komme seg tilbake i form etter skade, men holdt seg skadefri og kom til slutt opp på godt gammelt nivå mot slutten av sesongen. Tenk hva denne karen kan utrette om han kommer seg gjennom en god treningsvinter!

#17 - Henrik Finzi Gjertsen (2/0):
Viste sin allsidighet da han som midtstopper ledet troppene til seier borte mot Holter i august. "Game of Thrones," ropte han, og alle skjønte hva han mente. En strekk i samme match ødela høstsesongen.

#18 - Lars Fossaa Eriksen (17/3):
Piloten fikk det ikke alltid til å stemme foran mål, men når han først tok av, fløy han høyt. Drømmemålet hjemme mot Kjelsås 4 står igjen som et av årets drøyeste prestasjoner på Korsvollbanen. Fantastisk scoring!

#19 - Andreas Kjelstrup (12/1):
2013 ble en tung sesong for supporteryndlingen. Rundet av året med scoring i sin 100. kamp for C-laget, og skal ellers ha skryt for å ha laget årets kuleste Korsvoll-låt.

#20 - Peder Nævestad (16/2):
Den dagen Nævestad krever å starte kamper og spille 90 minutter kan han ta C-laget så langt han selv ønsker. Solid spiller, solid fyr, og nok en gang mannen bak den årlige avslutningen.

#21 - Ole Mossin Olesen (3/1):
Innebandyens Messi viste at han kan være Messi også på kunstgress. Får dessverre ikke spilt så mye på grunn av den andre idrettskarrieren, men dominerte hvert minutt han spilte i året som gikk.

#22 - Åsmund Melve Aarrestad (27/1):
Årets lagspiller gjorde sine saker bra i vårsesongen, og selv ikke en liten formdupp mot slutten av seriespillet greide å knekke Twitter-kongens engasjement. Trønderen gir nemlig alt når han ikler seg den blå drakta, og han var i tillegg den nest mest benyttede spilleren i 2013.

#23 - Johannes Hovda (12/0):
En av mange skadeplagede spillere i C-lagstroppen. Mistet så å si hele høstsesongen, men gjorde det meget godt som et slags skjold foran forsvarsfireren før han tok turen til sykestua.

#24 - Andreas Schwencke (5/0):
Spilte ikke stort på grunn av trøblete knær, men har en ro og et overblikk i spillet som få andre kan matche. God spilleforståelse og frekke cornere.

#25 - Thomas Arnulf (13/2):
Kom hjem fra Trondheim etter sommerferien og dominerte stort. Høstsesongens beste spiller, og attpåtil den beste offensive forsvarsspilleren i troppen.

#26 - Greger Svenn (26/1):
Norgesmester i bandy og i godt backspill på breddefotballnivå. Årets tryggeste og mest stabile C-lagsback, som dessuten fikk sitt første C-lagsmål utenfor Internserien i en treningskamp før seriestart.

#27 - Rasmus Bjerre (12/0):
Medieavdelingens stjernefotograf gjorde en fin figur i forsvarsfireren, før flere småskader og nye utenlandseventyr gjorde at det ble med en halv sesong i år.

#28 - Kjetil Kihlgren (18/1):
Regnes av flere kjennere for å være spilleren med best teknikk på C-laget. Vil mye og stiller ofte til kamp til tross for småskader. Scoret kun i årets første kamp, men kan være stolt av å ha vunnet prisen som årets C-lagsnisse.

#29 - Sindre Sangnes (3/0):
Fikk bare med seg tre kamper etter at han flyttet hjem fra Trondheim, men det han viste lover godt foran 2014-sesongen. Stor vinnervilje og godt samarbeid med Johannes Blåsternes på midten.

 

 

 
Spillere utenfor troppen som fortjener hyggelig omtale for sine bidrag:

Magnus Olsen (12/1):
La opp i fjor, men dukker stadig opp når det er behov. Scoret på frispark igjen, men når kommer spillemålet, Olsen?

Christian Andersson (9/3):
Sommergjengens beste og mest anvendelige spiller i år. Flytter hjem til sommeren, og går forhåpentlig rett inn på C-laget.

Håvard Kristoffersen Hansen (8/4):
Blir gjerne med på langtur og scorer ofte.

Espen Bengtson (7/5):
Best scoringssnitt av spillerne med mer enn fem kamper. Årets beste sommerspiss.

Ketil Blom Haugstulen (7/1):
VSFs midtbanegeneral sier ikke nei til kamptrening, og i årets nest siste treningskamp fikk han også sitt første Korsvoll-mål siden overgangen til de oransje.

Martin Kloster (7/3):
Sterkere og bedre enn tidligere år. God teknikk, fint driv.

Ulrik Årsland Anderssen (7/1):
Flere gode kamper i sommer, men vant FM i kalenderen. Får vi se ham på Korsvollbanen i 2014?

Olav Bengtson (6/1):
Viste at målformen i 2012 muligens var et blaff, men er fortsatt en knallgod midtbanespiller.

Oscar Karlsrud (6/0):
Dyktig i oppkjøringen, men valgte å spille for Dinamo Damefallet i serien.

Robin Gjertsen (5/0):
Flink back som stilte ved behov, blant annet borte mot Holter.

Aleksander Omtvedt (4/0):
Fire kamper, alle som keeper. Banens beste borte mot Øvrevoll Hosle 2.

Andreas Løvstad (4/0):
Årets hyggeligste comeback! Det var godt å se Løvstad på Korsvollbanen igjen.

Anders Jerkø (3/3):
Tre mål på tre kamper, kommer tilbake til Oslo neste sommer.

Andreas Lausund (2/0):
Ikke mange kampene i år, men hjertet hans banker fortsatt blått. Forbilledlig lagmoral!BANENS BESTE-KÅRINGER I 2013:

I 2013 ble det delt ut enten tre, to eller ett poeng til spillerne i seriekampen, der tre stjerner gikk til banens beste. I treningskamper ble det kun kåret banens beste, og dette kan regnes om til ett poeng.

DATO   MOTSTANDER   BANENS BESTE        
11.mars   Grua/Harestua (B)   Jon Edmunn Sæter        
15.mars   Lyn 3 (B)   -        
23.mars   Bygdø Monolitten 2 (B)   Lars Gjesvik        
06.apr   Bygdø Monolitten 2 (B)   Ulrik Anderssen        
07.apr   Wam-Kam 2 (H)   Mathias Falch        
10.apr   Brosundet (H)   Jon Edmunn Sæter        
14.apr   Stabæk 3 (B)   Christian Poppe        
19.apr   Dinamo Damefallet (H)   Ole Egeland        
21.apr   Vinderen SF (H)   Erik Nordby        
26.apr   Frelsesarmeen (H)   Johannes Blåsternes        
29.apr   Simensbråten (H)   Jon Liseth   Mathias Falch   Johannes Blåsternes
06.mai   Kjelsås 4 (B)   Johannes Blåsternes   Jon Liseth   Mats Felix Walschaerts, Espen André Rødnes, Mathias Falch og Lars Eriksen
13.mai   ØHIL 2 (H)   Jostein Eidem   Peder Nævestad   Mathias Falch
20.mai   Nesøya (B)   Jon Liseth   Jostein Eidem   Johannes Blåsternes og Espen André Rødnes
27.mai   Fagerborg 3 (B)   Erik Nordby   Jostein Eidem   Jon Liseth
31.mai   Brosundet (H)   Erik Nordby   Magnus Olsen   Jon Liseth
03.juni   Teisen 2 (H)   -   -   -
10.juni   Asker 3 (H)   Erik Forsén   Jon Edmunn Sæter   Jostein Eidem og Peder Nævestad
12.juni   Panzer (B)   Mathias Falch   Jon Edmunn Sæter   Martin Kloster
17.juni   Heming 2 (B)   Martin Kloster   Christian Eidsmo   Peder Nævestad
24.juni   Simensbråten (B)   Jostein Eidem   Ole Olesen   Åsmund Aarrestad
03.juli   Vinderen SF (H)   -        
10.juli   Wam-Kam (H)   Thomas Arnulf        
18.juli   Wam-Kam 3 (H)   Anders Jerkø        
21.juli   FC Nordre Aker (H)   Christian Andersson        
24.juli   Wam-Kam (H)   Martin Kloster        
30.juli   Bislett (H)   Martin Kloster        
02.aug   Holter (B)   Henrik Gjertsen        
05.aug   Kjelsås 4 (H)   -   Thomas Arnulf   Mathias Falch
10.aug   Heggedal 2 (B)   Martin Kloster        
12.aug   ØHIL 2 (B)   Aleksander Omtvedt   Jon Edmunn Sæter   Thomas Arnulf og Erik Nordby
19.aug   Nesøya (H)   Thomas Arnulf   Christian Eidsmo   Mathias Falch
24.aug   Holter (B)   Christian Eidsmo        
26.aug   Fagerborg 3 (H)   Jon Edmunn Sæter   Ole Olesen   Jon Liseth og Ola Jansen
02.sep   Teisen 2 (B)   Johannes Blåsternes   Jon Edmunn Sæter   Jonas Evensen
09.sep   Panzer (H)   Magnus Jahrmann   Mathias Falch   Christian Eidsmo
14.sep   Bislett (B)   Carsten Ekholt        
16.sep   Asker 3 (B)   Sindre Sangnes   Jon Edmunn Sæter   Thomas Arnulf
23.sep   Heming 2 (H)   Johannes Blåsternes   Andreas Schwencke   Sindre Sangnes
03.okt   Wam-Kam 2 (B)   Erik Forsén        
10.okt   Wam-Kam 3 (H)   Ole-Vidar Jensen        
08.nov   Dinamo Damefallet (H)   Jon Edmunn Sæter        
EN DAG SOM C-LAGSSJEF:

Siden 1. desember er totalt 23 konkurranser arrangert, og det er blitt kåret en vinner i 22 av dem. Alle lukevinnere mottok en premie og et lodd til den store kalenderkonkurransen, der premien er å lede C-laget for en dag i 2014.

Se fasit for alle kalenderkonkurranser her!


Foran trekningen av hvem som skulle bli kåret til sammenlagtvinner i 2013 lå Simen Dyb Berg inne med tre lodd, mens Andreas Lausund, Jan Fredrik Strandlie Breivik, Marius Andersson og Ulrik Anderssen alle inne med to lodd hver. Ina Marie Brekke, Christian Andersson, Christian Wold, Andreas Løvstad, Stig Markus Hovdal, Andreas Kjelstrup, Jon Liseth, Anders Jerkø, Siw Bohlin, Johannes Blåsternes, Bastian Fjeld og Øystein Hjelle Bondhus alle hadde ett lodd hver.

Etter trekningen ble det klart at SIMEN DYB BERG får den store æren av å lede C-laget i en treningskamp ved en passende anledning. Vi gratulerer Simen (23) med seieren og ønsker ham og alle andre som har fulgt kalenderen en riktig god jul!

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2013