ÅRETS RÅTASS 2014

Hvis du er overrasket over å se hvem som er Årets råtass på C-laget, burde du ta en tur til legen, akkurat som motspillerne som står i veien for vinneren. Med åtte gule og to røde kort er Johannes Blåsternes C-lagets fremste kortsamler for femte år på rad og sjette gang totalt.

1. Johannes Blåsternes - åtte gule og to røde kort.
2. Christian Eidsmo - fem gule og ett rødt kort.
3. Robin Gjertsen - to gule og ett rødt kort.

Kortene begynte som vanlig å hagle rundt Blåsternes allerede i sesongoppkjøringen, men etter en forsommer preget av mye jobb og skole, sakket storfavoritten akterut på råtasslistene foran høstsesongen. En lei skade så ut til å spolere drømmen om en sjette råtasspokal i premieskapet, men i siste serierunde fjernet Blåsternes all tvil da han røk på sitt andre røde kort for sesongen. Seieren var sikret!

- Det meste er sagt før, men jeg kan ikke gjøre annet enn å takke alle motspillerne mine som har gjort dette mulig. Uten dem hadde jeg aldri vært der jeg er i dag, sier en rørt vinner.

Christian Eidsmo måtte derfor nok en gang se seg slått i den årlige kåringen, men med fem gule og ett rødt kort tok han i det minste sin fjerde pallplassering på rad.

- Johannes er kort og godt den beste, jeg kan ikke annet enn å gratulere, sier Eidsmo.

Tredjeplassen gikk til Robin Gjertsen, som kun deltok i C-lagets treningskamper.

AVSLØRER HEMMELIGHETEN


Mange har lurt på hvordan Blåsternes klarer å gire seg opp såpass mye som han gjør før han kaster seg inn i hodeløse taklinger - sesong etter sesong. Blir han aldri mett?

- Nei, jeg er ofte sulten, og noe av hemmeligheten bak alle kortene ligger faktisk på kjøkkenet, røper hissigproppen.

- Før jeg drar på kamp tar jeg meg alltid en cortado, en spansk kaffedrikk som består av espresso og varm melk, en slags mellomting mellom italienernes caffè macchiato og franskmennenes café crème, forteller Blåsternes.

- Koffeinen er en ting, den hjelper selvsagt på adrenalinnivået, men det er først og fremst de symbolske årsakene som ligger til grunn for at jeg drikker cortado. "Cortado" kommer nemlig av spansk og portugisisk "cortar", som betyr "å skjære", og det er tross alt det fotballsporten handler om, ikke sant; å skjære eller kappe over beina på motstanderne, sånn at de ikke scorer, smiler Blåsternes, Årets råtass 2014.TIDLIGERE ÅRS RÅTASSER:
 2008:
Johannes Blåsternes 4 gule/1 rødt
 2009:
Aleksander Omtvedt 4/1
 2010:
Johannes Blåsternes 12/1
 2011:
Johannes Blåsternes 17/0
 2012:
Johannes Blåsternes 12/2
 2013: Johannes Blåsternes 10/1KONKURRANSE:


Kaffe er en varm drikke, og av og til hender det at den koker over, akkurat som Blåsternes. Artig nok illustreres ofte varme temperaturer med fargen rød, som er den fargen vi også ser igjen på kortet slemme fotballspillere gjerne får se. Hvilken farge brukes til kalde temperaturer? Hint: Den er også å se i Korsvolls drakter.

A) 
Gul.
B) 
Blå.
C) 
Brun.

Svarer du riktig, er du med i trekningen av to kaffekopper og en pose med kaffe.

Send inn ditt svar på FacebookTwitter eller med en sms med kodeord FARGE <ditt svar> til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes i kveld kl.21.00, så vær rask, og husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag.


SNILL GUTT: Johannes Blåsternes er egentlig en myk mann med sansen for sofakvelder med pledd og jordbær-is, men på fotballbanen er han en bølle.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2014