PEPPERKAKEBAKEREN

Eiendomsmeglere pleier å kjempe om oppdragene og boligområdene i Nordre Aker, men det kanskje viktigste husmarkedet nå i desember domineres av en C-lagsspiller. Oscar Karlsrud er bydelens ukronede pepperkakehuskonge!

- Det begynte da jeg fikk servert Kung Oscars pepperkaker for første gang. Da jeg så dem, var jeg skeptisk, men så smakte jeg på dem. Jeg bare måtte ha mer, så jeg tok en stor bit av et pepperkakehus. Jeg var solgt, og med ett var jeg selv blitt Kung Oscar, sier Oscar Karlsrud.

- Jeg har fått litt pepper fra familie og venner som sier at pepperkaker er blitt en altoppslukende hobby, men jeg vil ikke si det er gått til hodet på meg, fortsetter han.

Nå studererer Karlsrud blant annet eiendomsjus med fordypning innen rivning av bygninger.

Fotballrelaterte pepperkaker


- Pepperkaker er mer enn en matrett, jeg vil gå så langt som til å kalle det en livsstil, sier Karlsrud.

De siste årene har syv sorter dermed blitt til syv sorter pepperkaker for den talentfulle pepperkakebakeren, som i det siste har spesialisert seg på fotballrelaterte pepperkakeprosjekter.

- Pepperkakefotballbaner, pepperkakegarderobeanlegg, pepperkakeklubbhus, pepperkaketreningsfelt, pepperkakeinnbytterbenker, pepperkakedommere og pepperkakecornerflagg. Jeg ordner alt, smiler Karlsrud.

Fra og med i morgen stiller han ut en serie visjonære pepperkakeutgaver av Korsvollbanen på Korsvollhuset. Utstillingen er åpen fredag, lørdag og søndag mellom klokken 09.00 og 12.00. Inngang kr.250.

Oscars pepperkakeoppskrift - gir 1 stk Korsvollbanen uten verken innbytterbenker eller brennesler bak målet lengst unna klubbhuset:

- 2 kg margarin
- 2 kg sukker
- 1 l kremfløte
- 5 ts nellik
- 10 ts pepper
- 5 ts ingefær
- 10 ss kanel
- 5 ts bakepulver
- 5 kg hvetemel

Rør alt sammen, sett ovnen på 175 grader, elt og form deigen til Korsvollbanen, stek i tolv minutter, og håp at det holder og at alt er gått etter planen.KONKURRANSE:


Pepperkakehus er ofte så små at man ikke kan bo i dem. Å kalle det hus kan dermed oppleves som misvisende. Å kalle det pepperkaker kan også oppfattes som misvisende, all den tid pepper ikke er hovedingrediensen i pepperkakene. Hva er hovedingrediensen i tiki-taka, Barcelonas C-lagsinspirerte spillestil?

A) 
Innkast, cornere og indirekte frispark.
B) 
Kortpasninger, bevegelse og ballbesittelse.
C) 
Langpasninger, soneforsvar og soloprestasjoner.

Svarer du riktig, er du med i trekningen av en boks med pepperkaker.

Send inn ditt svar på FacebookTwitter eller med en sms med kodeord PEPPER til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes søndag kveld, og husk at alle lukevinnere også er med i trekningen av å være C-lagssjef for en dag.

 

TALENTFULL: Oscar Karlsrud (innfelt) er en dyktig pepperkakebaker, og fra og med i morgen kan du se hans fremtidsversjon av Korsvollbanen i pepperkakeform på Korsvollhuset.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2014