ÅRETS SPILLER 2014

C-laget berget plassen rekordtidlig, men da de begynte å se oppover på tabellen, gikk de på et par stygge smeller og falt et godt stykke tilbake i forhold til 2013-sesongen. Det er tid for å gjøre opp status, og redaksjonen har nok en gang fått hjelp av ekspert Kristian Djuve til å vurdere C-lagsspillernes innsats. Før ribba serveres og nissen klemmer seg ned pipa, er det på tide å kåre årets spiller.

I løpet av sesongen har han stått i mål, reddet C-laget fra baklengsmål som midtstopper og back, styrt skuta som midtbanegeneral, løpt motstanderne i senk som indreløper, slått nydelige og målgivende innlegg som kant og selv satt ballen i nota som spiss. En slik allsidighet er unik, og sannheten er at han er like god uansett hvor på banen han plasseres.


Nøkkelen til suksessen er den bunnsolide innsatsen og duellstyrken. Han har i løpet av året stått frem som den mest målfarlige midtbanespilleren C-laget har hatt på flere år, noe som blant annet er et resulatet av iherdig kjemping inne i boksen, der han er en konstant trussel på dødballer. Han er en av årets mest benyttede spillere og i tillegg altså den som jevnt over har prestert på det høyeste nivået. Årets spiller sesongen 2014 er Jostein Eidem!


TIDLIGERE PRISVINNERE:
  2008: Anders Hauge
  2009: Espen Schjerven
  2010: Christian Koyama Poppe
  2011: Eirik Tarberg
  2012: Magnus Vold Jahrmann
  2013: Jon Edmunn SæterKRISTIAN DJUVES KOMMENTARER TIL C-LAGSTROPPEN:
Fotballekspert Kristian Djuve har som vanlig vurdert C-lagsspillernes innsats i året som gikk. Her er hans dom over spillerne som var med da C-laget endte på en noe skuffende 8. plass i årets 7. divisjon.

#1 - Erik Forsén (19/0): Sannsynligvis hans beste sesong på Korsvollbanen til nå, selv om formen dalte noe mot slutten av seriespillet. Hevet seg i de påfølgende treningskampene og satte personlig rekord i antall kamper på en sesong. Det stabile oppmøtet betalte seg i form av flere reaksjonsredninger og stadig bedre igangsettinger.

#2 - Jon Eirik Liseth (13/1):
Midstopperen med det gode tilslaget fikk en halv sesong før en unik jobbmulighet lokket ham vestover. Flink til å stjele ballen fra motstandere, og dessuten et fint frisparkmål borte mot Nordby.

#3 - Jon Edmunn Sæter (23/0):
Fjorårets bestemann fikk deler av sesongen spolert på grunn av skader, men kan like fullt se tilbake på nok en fin sesong i blått. Nordlendingen fikk prøve seg som kaptein ved flere anledninger og har nærmest til gode å tape med bindet rundt armen.

#4 - Christian Andersson (14/1): Utenbys frem til sommeren, men etter ferien gikk yngstebror Andersson rett inn i startoppstillingen. Viste ved flere anledninger hvorfor han ble kåret til Årets rivjern i Marin FK i studentligaen i Trondheim, men var personlig ikke helt fornøyd med den manglende uttellingen foran mål.

#5 - Thomas Ingebretsen (14/0): Kom som sendt fra oven da Jon Liseth måtte forlate klubben, men den dyktige midtstopperen kom egentlig fra Kjelsås. Har ikke bommet på en eneste takling i høst, da han stod frem som C-lagets beste forsvarer, også da resten av laget sviktet i de to siste serierundene.

#6 - Jostein Eidem (24/7):
29-åringen fant formen allerede før seriestart, og han mistet den aldri. Stod frem som den mest målfarlige midtbanespilleren på flere år, og jobbet utrettelig i kamp etter kamp. Har vært keeper, stopper, midtbanespiller, kant og spiss i løpet av sesongen. Fullt fortjent kåret til Årets spiller 2014!

#7 - Gunnar Sjølie (9/0):
Eks-keeperen har fortsatt ikke glemt gamle kunster, og borte mot Frigg 3 kapret han bestemannsprisen som keeper. Ute på banen har det ikke alltid gått like bra fordi jobbsituasjonen gjør at han ikke alltid kan prioritere fotball, men han kommer stadig nærmere å sette sitt første mål for C-laget.

#8 - Johannes Blåsternes (17/6):
Skole og jobb på Sørlandet ødela mye av vårsesongen, mens lyskene ikke alltid samarbeidet etter ferien. C-lagets mest kreative midtbanespiller i år, og fortsatt en ivrig kortsamler. Med åtte gule og to røde kort tok han selvfølgelig med seg prisen som Årets råtass i år også, slik han har gjort det hvert år siden 2010.

#9 - Christian Eidsmo (13/1):
2014 ble et noe varierende og merkelig år for Eidsmo, der hans beste kamp for året kom borte mot Oslo-Ørn, hvor han sanket tre målpoeng i løpet av de første 45 minuttene - fra midtstopperposisjon! Redefinerte stopperrollen totalt, enda han fortsatt er mest komfortabel lenger opp i banen.

#10 - Erik Alexander Nordby (6/2):
Ikke den sesongen verken han eller fansen håpet på, men lagets eldstemann rakk å få med seg en håndfull kamper før han etter all sannsynlighet avsluttet karrieren med å utligne på overtid borte mot Kråkstad.

#11 - Mathias Bohlin Falch (39/17):
Klarte ikke å kopiere den fantastiske fjorårssesongen, og en noe skuffende vårsesong ble avsluttet med en mystisk skade. Så snart skaden var leget, viste Falchao seg nok en gang fra sin beste side, og en god avslutning på året sikret ham også prisen som Årets toppscorer i 2014.

#13 - Oscar Karlsrud (16/0): Etter en god oppkjøring flørtet han litt med Dinamo Damefallet da serien skulle sparkes igang, men etter ferien har den elegante midtstopperen vært en fast brikke i C-lagsforsvaret, der kamp etter kamp har tatt motet fra motstandernes spisser.

#14 - Johan Dolve (7/0):
Førsteårssenioren kom inn i troppen før seriestart, og hadde flere gode opptredener både på backen og på midten. Flere målgivende hjørnespark viste at han har dødballfoten i orden, men etter sommeren hadde dessverre ikke unggutten tid til fotball.

#15 - Espen André Rødnes (14/2):
Flere gode kamper, både som spillende back og dribleglad kant. Teknikken er det ikke noe å si på, det er verre med oppmøtet, som ikke alltid er like stabilt, men sånn er det dessverre når mandager ikke er den foretrukne kampdagen og kretsen har bestemt at det er dagen 7. divisjonskamper skal spilles.

#16 - Magnus Vold Jahrmann (21/2):
Rundet 100 C-lagskamper i august, et tydelig bevis på hans posisjon som en av de mest sentrale spillerne på de siste årenes utgaver av C-laget. Jahrmann er absolutt like anvendelig som før, men dessverre også like skadeutsatt som i 2013.

#17 - Ola Aleksander Jansen (18/6):
Endelig hadde målsniken fra Kjelsås tid til å være med hele året igjen, og da leverte han også sin beste sesong siden 2011. Fikk mye spilletid og svarte med flere fine scoringer og gode offensive involveringer. Rask og lur.

#18 - Lars Fossaa Eriksen (16/2):
Kan bekle de fleste offensive posisjoner, der han som i tidligere år har vist en fin evne til å diske opp med et par godbiter av noen scoringer. Mye oppe i luften, men alltid ivrig etter å spille fotball når han først er på bakken, enten det er snakk om trening eller kamp.

#19 - Andreas Kjelstrup (15/3):
Startet sesongen lovende, men brakk armen borte mot Nordby. Han fullførte kampen med brukket arm, men mistet resten av vårsesongen. Kom bedre med utover høsten, der det blant annet ble mål borte mot Setra og en matchvinnerscoring i treningskampen mot Vinderen.

#20 - Jon Stavnsborg (19/1):
Comebacksesongen ble en stor opptur for den blide forsvareren, og til tross for at teknikken ikke alltid har spilt på lag med ham etter at han har tilbrakt så mange år på sidelinjen med skade, har han løpt opp og ned fra sin backposisjon hele året. Pliktoppfyllende spiller som gir alt. Årets lagspiller.

#21 - Christian Poppe (11/15):
Kom tilbake fra Vestli før sesongen, og etter imponerende 15 mål på elleve kamper, deriblant to hat-trick, de første av en C-lagsspiller i seriesammenheng siden 2009, og debut for A-laget, ble han hentet av Vestli igjen. Skjøt grønntrøyene til fornyet kontrakt i 4. divisjon i høst.

#22 - Åsmund Melve Aarrestad (24/0):
Den trivelige trønderen fulgte opp debutsesongen på eksemplarisk vis. Stødig i alle defensive posisjoner, selv om han tradisjonen tro var noe skrøpelig etter den årlige innsatsen som faddersjef. Har litt å gå på offensivt. Årets C-lagsnisse.

#23 - Johannes Hovda (8/0):
Uhellene og skadene vil ingen ende ta for Hovda, som knapt fikk fullført en kamp i år. Er forhåpentlig klar igjen når sesongoppkjøringen begynner for fullt.

#24 - Martin Kloster (10/6):
Denne fyren blir bare bedre og bedre, og han er nå en spiller som fort kan avgjøre kamper på egenhånd. Teknikken er frekkere enn på lenge, han har begynt å score mål på bestilling og debuterte for A-laget i 3. divisjon før han dro av gårde på utveksling til USA.

#25 - Thomas Arnulf (0/0):
Var dominerende i fjor høst, men i år ble det ikke mer enn et par treninger på den sympatiske stopperen, som har slitt med en lei skade i hele 2014. Vil forsterke laget om han blir klar for spill igjen i 2015.

#26 - Ole Mossin Olesen (9/5):
Alltid en av de beste på banen de gangene han er med. Bedre trent, bedre med ball, bedre taktisk og bedre foran mål enn tidligere år. Tenk hva han kunne utrettet om han droppet innebandyen og satset på fotball!

#27 - Martin Nistad (13/1):
Nok en hjemvendt Korsvoll-gutt som fant veien tilbake til Korsvollbanen etter noen gode år i Trondheim. Jobber alltid godt, og selv om beina kan være litt kranglete og såre, har han blant annet fått briljere i tierrollen bak spissene ved et par anledninger. Kun ett mål, men utallige strøkne pasninger.

#28 - Kjetil Kihlgren (15/1):
Enda en skadeplaget spiller. Har fin teknikk og en meget god innleggsfot, men dessverre må han altså ofte se store deler av kampene fra sidelinjen med ispose rundt foten. 

 
Spillere utenfor troppen som fortjener hyggelig omtale for sine bidrag:

Leiv Jørgen Bakkerud (16/1):
Fast bidragsyter i hele år. Flere fine kamper som keeper, og også god innsats ute på banen, der en flott scoring borte mot Bøn står igjen som høydepunktet.

Magnus Olsen (11/0):
Maskinen fra Lillehammer slutter aldri å overraske på veien mot sitt uttalte mål om å nå 100 C-lagskamper. Er i løpet av året blitt en tobeint cornerlegger, mens alderen og tempoet gjør at han er blitt enda bedre i rollen som anker på midten.

Ole-Vidar Jensen (9/0): Gjennomtrent driblekant som har gjort flere gode kamper ute til venstre de gangene han har tatt turen fra B-laget og blitt med på C-kamp.

Håvard Sæle (8/1): Meget hyggelig og god ballfordeler som elsker fotball og mer enn gjerne kjører inn fra Lillestrøm for å få seg en kamp. Scoret et nydelig mål i en av høstens siste treningskamper.

Håvard Kristoffersen Hansen (6/3):
Fortsetter å score mål i omtrent annenhver kamp, uansett om han spiller kant eller spiss.

Espen Bengtson (5/2):
Som vanlig en solid og pliktoppfyllende sommerspiss. Målfarlig arbeidsjern, god på hodet.

Mats Felix Walschaerts (2/0): Den tidligere førstekeeperen er en solid ringevikar og nærmet seg toppformen fra 2008-sesongen de to gangene han var i aksjon i år. Er blitt bedre til å kommunisere og kommandere forsvaret.

Aleksander Omtvedt (2/0):
To kamper som keeper, begge mot Dinamo Damefallet. Spiller i joggebukse, bor i Stavanger.

Peder Nævestad (1/0):
Opprinnelig i stallen, men etter et par treningsøkter og én kamp tok han et foreløpig far vel. Savnet, ikke minst på grunn av fraværet av såkalte Pederfester.

Ola Gilen Røysamb (1/0): Lovet comeback i fjorårets julekalender. Var et hyggelig tilskudd til showkampen mot FCNA. Er det i 2015 han skal komme tilbake for fullt?

Anders Jerkø (1/0):
Var ferdigstudert i Trondheim i juni, men ferie og skader gjorde at comebacket ble satt på vent til neste år.

Marius Andersson (0/0):
Legenden med 161 kamper og 24 mål for C-laget har vært ute med kneskade i hele år, og for første gang i C-lagshistorien gikk det dermed en sesong uten at kantspilleren fikk bokført kamp og mål for C-laget.

BANENS BESTE-KÅRINGER I 2014:

I 2014 ble det delt ut enten tre, to eller ett poeng til spillerne i seriekampene, der tre stjerner gikk til banens beste. I treningskamper ble det kun kåret banens beste, og dette kan regnes om til ett poeng. Seriekamper i kursiv.


DATO MOTSTANDER BANENS BESTE
01.feb Mercantile (H) Håvard Sæle
14.mars Dinamo Damefallet 2 (H) Christian Poppe
17.mars Ullern 3 (B) Jostein Eidem
23.mars Frigg 3 (H) Oscar Karlsrud
30.mars Wam-Kam 2 (H) Ingen
02.apr Stabæk 3 (B) Ingen
09.apr Bøn (H) Johannes Blåsternes
14.apr Dinamo Damefallet 2 (H) Jostein Eidem
22.apr Akerselva (H) Ola Jansen
28.apr Kråkstad (H) - - Lars Eriksen og Magnus Olsen
01.mai Dinamo Damefallet (H) Espen André Rødnes
05.mai Mercantile (B) - - Jon Stavnsborg
12.mai Oslo-Ørn (H) Christian Poppe Christian Eidsmo Lars Eriksen
19.mai Nordby (B) Jon Edmunn Sæter Lars Eriksen Mathias Falch
26.mai Frigg 3 (B) Gunnar Sjølie Christian Poppe Christian Eidsmo og Johannes Hovda
31.mai Driv (B) Ole Olesen Jostein Eidem Christian Poppe
02.juni Bislett (H) Ola Jansen Ole Olesen Jostein Eidem
09.juni Grüner 2 (B) Martin Kloster Oscar Karlsrud Åsmund Aarrestad
14.juni FC Nordre Aker (H) Johannes Blåsternes
16.juni Setra (H) Ole Olesen Martin Kloster Christian Poppe
19.juni Ørn Kristiania (B) Ole Olesen Alexander Hoel Mats Felix Walschaerts
23.juni Kråkstad (B) Jon Edmunn Sæter Erik Forsén Espen Bengtson
31.juli Dinamo Damefallet 2 (H) Mads Andreassen
02.aug Bøn (B) Martin Syvertsen
04.aug Mercantile (H) Magnus Olsen Jostein Eidem Christian Andersson og Oscar Karlsrud
11.aug Oslo-Ørn (B) Christian Eidsmo Christian Andersson Ola Jansen og Mathias Falch
18.aug Nordby (H) Martin Kloster Thomas Ingebretsen Magnus Jahrmann
25.aug Frigg 3 (H) Johannes Blåsternes Jostein Eidem Thomas Ingebretsen
01.sep Bislett (B) Lars Eriksen Thomas Ingebretsen Martin Nistad
08.sep Grüner 2 (H) Christian Eidsmo Helge Nygaard Magnus Olsen
15.sep Setra (B) Martin Nistad Mathias Falch Oscar Karlsrud
22.sep Ørn Kristiania (H) Thomas Ingebretsen Christian Andersson Jostein Eidem
06.okt Dalen (B) Jon Stavnsborg
09.okt Vinderen SF (H) Christian Andersson
13.okt Dinamo Damefallet 2 (H) Håvard Sæle
23.okt Bislett (H) Jostein Eidem
27.okt Dinamo Damefallet 2 (H) Erik Forsén
01.nov Bøn (B) Johannes Blåsternes
15.nov Ullern 3 (H) Erik ForsénKORSVOLL C: JULEKALENDER 2014