GIR UT BOK OM SKLITAKLINGENS HISTORIE

På jakt etter gavetips? Ikke fortvil. I dag lanserer C-lagsassistent Terje Christophersen sin ferske bok "Skritaklingens historie".


Klubblegende og tidligere stortakler, nå arkeologistudent og assistenttrener med et bankende hjerte for forsvarsspill, Terje Christophersen, har vært en travel mann denne høsten. Ved siden av å spille FM og fabrikkere ukentlige rapporter om C-lagets motstandere, har han også funnet tid til et eget lite prosjekt.

– Det finnes mye litteratur om fotballen, alt fra quizbøker til VM-krøniker, men i sommer slo det meg plutselig at det ikke finnes noen verk som tar for seg fotballens indrefilet; sklitaklingen, forteller Christophersen, som øyeblikkelig satte seg som mål å samle sklitaklingens historie mellom to permer.

Har funnet den første takleren


– Jeg tør påstå at sklitaklingen er selve grunnstammen i fotballspillet. Det er her utøverne kommer i kontakt med det ekte. Det er naturens brutalitet, selve evolusjonen, oppsummert i én enkelt handling, sier assistenten.

I boken, som nå er ferdig trykket og klar, sporer Christophersen sklitaklingen tilbake til et eldgammelt funn av en istidsmann som ligger i noe som kan minne om en sklitaklingspositur.

– Folk har diskutert om sklitaklingen skyldes fysiologiske forutsetninger, som en lang tå, eller om det bare er et nøye kalkulert grep fra kompromissløse forsvarere. Dette funnet beviser at sklitaklingen er så mye mer; det er en instinktiv handling, noe vi har nedarvet gjennom generasjoner, nærmest fråder en begeistret forfatterdebutant.

En estetisk nytelse


I bokens avsluttende kapitler behandler Christophersen mer enn historikken, da han også tar for seg sklitaklingens estetikk og gir en utførlig begrunnelse for hvorfor sklitaklingen er det estetisk vakreste fenomenet på en fotballbane.

I løpet av de omtrent 700 sidene, rekker han også å rangere både de beste taklerne gjennom tidene, og naturligvis de beste taklingene.

I kveld kl.18.30 inviteres det til lanseringsfest på Korsvollhuset, der det også vil bli avholdt en paneldebatt hvor blant andre Terje Christophersens takle-elever Jon Edmunn Sæter og Thomas Ingebretsen deltar sammen med ordstyrer Dan Eggen.

– Vi får håpe Dan treffer bedre enn da han skulle takle Christian Viere i 98, det kan fort bli opphetet i kveld, knegger Christophersen.


KONKURRANSE:
Sklitaklinger kan ofte skape harme, og det er ikke rent sjelden at dommere må vifte med både gule og røde kort etter en sklitakling som er vellykket/mislykket, alt ettersom hvordan man ser det eller om man er Johannes Blåsternes. Sklitaklinger løser ofte et problem, men når man støter på utfordringer utenfor banen, kan man ikke alltid sklitakle dem ut av syne og sinn, slik man kan ute på gresset. Hvordan taklet C-lagsledelsen brevet de fikk fra kretsen i desember 2012, da de fikk tilbud om å bli værende i 6. divisjon, selv om de egentlig hadde rykket ned?


A)
De ba om å bli flyttet ned likevel.
B) De takket ja, og C-laget vant serien året etter.
C) De rømte landet og flyttet til Argentina.

Svarer du riktig, er du med i trekningen av en treningsgenser!

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord FIRKANT <ditt svar> til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres førstkommende søndag. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag - måtte den beste vinne!

NB! Det er lukevinnerens ansvar å kreve premien i løpet av seks måneder etter at trekningen er foretatt
.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2015

 

PERFEKT: Jostein Eidem setter inn en flott sklitakling på en motstander under vårens treningskamp mot Bækkelaget 2. Nå har Terje Christophersen skrevet bok om sklitaklingens historie.