ÅRETS RÅTASS 2015

Årets råtass er Jo... Nei, det er ikke han du tror. Med fem gule og ett rødt kort har nykommeren Jonas Ingebretsen tatt over tronen som C-lagets fremste grisespiller - han er Årets råtass 2015!

1.
Jonas Ingebretsen - fem gule og ett rødt kort.
2.
Thomas Ingebretsen - seks gule kort.
3.
Johannes Blåsternes - fire gule kort.

Jonas Ingebretsen signerte for C-laget før sesongen, og han satte standarden da han fikk marsjordre allerede i årets andre treningskamp.

– Jeg hadde aldri trodd det skulle gå så bra at jeg kunne ta med meg en pokal hjem
mot slutten av debutsesongen, så jeg er storfornøyd, smiler den ferske prisvinneren, som er både ydmyk og stolt over ha stoppet Johannes Blåsternes' råtasshegemoni.

– Jeg kan bare beklage til alle som har trodd på meg. Dette var en glipp, og jeg lover å komme knallhardt tilbake. Samtidig er jeg nødt til å gratulere Jonas, han har gjort en god jobb, sier en mutt Blåsternes, som selv har vunnet Råtass-pokalen seks ganger.

Grisespillere


Nå som året går mot slutten, viser det seg at handsen på streken mot Bislett og det påfølgende røde kortet i slutten av mars ble utslagsgivende da Årets råtass skulle kåres. Storebror Thomas Ingebretsen fikk nemlig like mange kort som Jonas, seks i tallet, men dette ene røde sørget for at yngstemann trakk det lengste strået. Thomas fikk bare gule kort.

De to ferske C-lagsspillerne er ikke overrasket over at de har markert seg som grisespillere i det som var begges første fulle sesong på Korsvollbanen:

– Vi er svinaktig gode til to ting; å komme for sent inn i dueller, og til å lage ribbe , smiler de to brødrene, som røper at de har lange tradisjoner med å grise til julefeiringen generelt.

Bare griseri


I desember spiser de nemlig svin hver dag, og lukten av nystekt ribbe overmanner C-laget.coms utsendte journalist som en sen takling fra det øyeblikket de åpner døren til hjemmet sitt. Undertegnede fikk selv bevitne guttenes kokkekunster, og selv om kjøkkenet så ut som en svinesti da de var ferdige, var det en fryd å se hvordan de håndterte det aluminiumsdekte kjøttstykket.

Pappa Ingebretsen var for øvrig også tilskuer.

Ribben blir fortært i et forrykende tempo, og det er vel ingen som er overrasket når de får høre hva som kommer på bordet til kaffen.

– Marsipangris er favorittsnopet vårt! Jeg har ingen anelse om hvor mange kilo vi får i oss årlig, sier råtass-Jonas.

Feirer jul i Spania


Godteskålen tømmes raskt, og etter hvert innrømmer Thomas at han har slitt med å takle å bli slått av lillebroren.

– Jeg følte meg pig, men Jonas var piggere i år. Det er litt feigt at han vinner på en hands på streken, men jeg må bare akseptere nederlaget, sier Thomas, som bedyrer at han klarer å legge tapet bak seg nå som det nærmer seg ferie.

I romjulen reiser nemlig hele familien Ingebretsen til Magaluf.

– Mange vil kanskje si vi er sprø som svor som ikke feirer jul her hjemme, men sannheten er at det ikke er noen andre steder vi slapper av bedre. Vi kan ligge og purke til langt utpå formiddagen, og hver kveld er det grisefest på hotellet, forteller Jonas, Årets råtass 2015.
TIDLIGERE ÅRS RÅTASSER:
 2008:
Johannes Blåsternes 4 gule/1 rødt
 2009:
Aleksander Omtvedt 4/1
 2010:
Johannes Blåsternes 12/1
 2011:
Johannes Blåsternes 17/0
 2012:
Johannes Blåsternes 12/2
 2013:
Johannes Blåsternes 10/1
 2014:
Johannes Blåsternes 8/2KONKURRANSE:

Korsfarerne hadde i sin tid en artig liten maskot boende hos seg i hovedkvarteret på Torshov. Hva slags dyr var denne nå avdøde krabaten?


A) Isbjørn
B)
Hest
C)
Gris

Svarer du riktig, er du med i trekningen av en marsipangris.

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord KORSFARER <ditt svar> til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres allerede i kveld. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag - måtte den beste vinne!

NB! Det er lukevinnerens ansvar å kreve premien i løpet av seks måneder etter at trekningen er foretatt
.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2015

 

RÅTASS: Jonas Ingebretsen er Årets råtass på Korsvoll C. Her i kamp om ballen under vårens treningskamp mot Bækkelaget 2. Legg merke til blodet på kneet.