HELTER I HUNDRE

Å runde 100 kamper for C-laget er mer enn bare en bragd, det er også inngangsbilletten til den mest eksklusive salongen på Korsvollhuset, for ikke å si i hele bydelen.

9. mars 2008 spilte C-laget sin første kamp, og ved utgangen av 2010-sesongen rundet Marius Andersson som førstemann i historien 100 C-lagskamper.

– Jeg husker det som en stor ære, men alt oppstyret og jaget fra media tæret på kreftene. Jeg fikk ikke tid til å nyte vin og rekesmørbrød og alle andre goder en klubblegende burde bruke tiden sin på, erindrer han.

Under et styremøte den påfølgende våren ble det besluttet at Korsvoll skulle etablere og finansiere en forening som fikk navnet Hundrekampersklubben.

Styret stusser over beskrivelsene


Ingen av de nåværende styremedlemmene C-laget.com har vært i kontakt med sier at de kjenner til klubben.

– Jeg var tilstede på styremøtet du sikter til, men jeg kan ikke huske at vi snakket om annet enn medlemskontingenten, været og wienerbrødene vi fikk servert den kvelden. Jeg kjenner meg overhodet ikke igjen i beskrivelsene du gir, kommenterer et tidligere styremedlem da han får høre hvordan Hundrekampersklubben blir beskrevet i møtereferatet:

"Et samlingssted med fri bar, slipsplikt og tilgang til alle klubbens midler og fasiliteter for alle med over 100 C-lagskamper," står det i referatet, for øvrig ført i pennen av Mathias Falch, som selv rundet 100 kamper for C-laget bare fire dager etter at styret etter sigende skal ha opprettet Hundrekampersklubben.

– Et kjempetiltak! Gjennom denne klubben har vi fått etablert et miljø hvor vi kan gå med nesa i været og være stolte av det, kort sagt leve livet som de legendene vi er, forteller Andersson.

Lange ventelister


Medlemstallet i den eksklusive klubben stiger for hvert år som går, og potensielle nye medlemmer diskuteres ofte i medlemsbladet Vi over 100, som kommer ut to ganger i året.

Per desember 2015 har klubben ni medlemmer, og ventelistene er lange.

– I skrivende stund har vi 358 spillere på venteliste, sier Andersson.

Flere av disse har over 90 kamper igjen før de når den magiske grensen på 100 kamper, men godene som venter bør være motivasjon nok til å holde ut.

Hundrekampersklubben har nemlig månedlige møter med sigarrøyking og whisky-drikking i chesterfield-salongen på Korsvollhuset.

Ekstravagant livsstil


– Det daværende Korsvoll-styret var ganske ambisiøse da klubbhuset ble bygget etter krigen. De så for seg spill i Europa og innredet flere av rommene i underetasjen deretter, men da som nå kokte de store ambisjonene bort i pølsevann, og Korsvoll ble aldri den kontinentale stormakten klubbledelsen håpet på, forteller Andersson.

Rommene stod ubrukte og låste i flere år, inntil sommeren 2012, da styret, vel å merke ifølge møtereferatet, skal ha overdratt samtlige rom og tilhørende eiendeler til Hundrekampersklubben. Nå er det derfor Andersson og co som kan nyte årgangsbrennevin blant utskårne elfenbensfigurer, utstoppede dyr og mahogni-interiør.

– Lokalene inspirerer både til mimring og en ekstravagant livsstil, det vil si alt en hundrekampersmann kan tenke seg, smiler Andersson.

Og hundrekamperskameratene vet å kose seg. Ved siden av å drikke edle dråper fra barglobuser på Korsvollhuset, drar medlemmene på en påkostet utenlandsweekend til sydligere strøk hver vår. I fjor var de i Miami, i år dro de til Monaco, og til våren går turen til Lillesand.

– Turene er finansiert ved hjelp av styrets gaveforsterkingsprogram for legender, som innebærer at Korsvoll IL dobler alle sponsormidler hundrekampersklubben får inn, sier Andersson.

Medlemmer per desember 2015 (dato for opptak i parantes):

   - Marius Andersson (29.10.2010)
   - Mathias Bohlin Falch (26.4.2011)
   - Johannes Blåsternes (15.8.2012)
   - Erik Nordby (26.4.2013)
   - Mats Felix Walschaerts (6.5.2013)
   - Andreas Kjelstrup (10.10.2013)
   - Magnus Vold Jahrmann (18.8.2014)
   - Ola Jansen (13.4.2015)
   - Magnus Olsen (11.7.2015)

KONKURRANSE:

Hundrekampersklubben har som sagt ni medlemmer. Flere spillere har møtt opp jevnt og trutt uke etter uke og snust på medlemskap uten å lykkes. Hvilken tidligere midtbanesliter har per i dag med sine 93 kamper vært nærmest å bli innviet i Hundrekampersklubben?


A) Jon Eirik Liseth
B)
Peder Nævestad
C)
Vegard Brekk

Svarer du riktig, er du med i trekningen av en pose med omtrent 100 Non Stop!.

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord 100KLUBB <ditt svar> til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres søndag kveld. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag - måtte den beste vinne!

NB! Det er lukevinnerens ansvar å kreve premien i løpet av seks måneder etter at trekningen er foretatt
.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2015

 

LUKSUSLIV: Marius Andersson (innfelt) var førstemann til å runde 100 kamper for C-laget, og han kan derfor nyte godt av godene i Korsvollhusets skjulte salong.