8. DIVISJONSKAMPENE VI ALDRI GLEMMER

At C-laget skal spille i 8. divisjon 2016, falt mange tungt for brystet. Kalenderkomiteen har derfor tatt et dykk i arkivet, for C-lagets foreløpig eneste sesong i kretsens laveste divisjon bød på mange minneverdige øyeblikk.

C-laget ble stiftet i 2008 og startet opp i 8. divisjon, og den første sesongen ble litt av en triumfferd! I vårsesongen gikk trener Falchs menn fra seier til seier, men Lommedalen 3 og Heming 2 ga dem kamp til døren, og to sure høsttap for de nevnte opprykksrivalene sørget for at gullkampen ikke ble avgjort før i siste serierunde.

8. divisjon bød på mange mål og fine øyeblikk, og vi har samlet og rangert de fem mest minneverdige 8. divisjonskampene til nå i C-lagets historie - kan 2016-sesongen by på nye uforglemmelige kamper?

De fem mest minneverdige C-lagskampene i 8. divisjon - til nå:


5. C-laget debuterer i 8. divisjon.

25.4.2008: Korsvoll C - Adamstuen 4-0 (3-0)

Fredag 25. april 2008 tok Ola Jansen og navnebror Gilen avspark for C-laget i 8. divisjon, og dermd sparket de også igang en utrolig reise som nesten skulle ta Korsfarernes helter helt opp i 5. divisjon og tilbake til 8. divisjon på bare åtte sesonger. Kaptein Johannes Blåsternes satte inn tidenes første seriemål og Fredrik Løland gikk fra egen halvdel og scoret, men det var Christer Bohlin som viste at man ikke trenger å levere på et lavt nivå, selv om man spiller på det laveste nivået. Nykommeren banket en crosser fra midtbanen rett i mål på hel volley fra hjørnet av 16-meteren, og seiersmaskinen Korsvoll C var i gang!

4. Det første tapet
22.8.2008: Korsvoll C - Heming 2 5-8 (4-2)

C-laget gikk fra seier til seier, og etter tolv serierunder var 1-1 borte mot Bærums Verk 2 eneste ripe i lakken. I 13. runde kom Heming 2, Korsfarernes første hatlag, på besøk til Korsvollbanen. C-laget lekte seg og ledet 4-2 til pause, men sjansesløseriet fra blant annet Daniel Ramberg straffet seg. De siste 45 minuttene ble like harde som taklingen som sendte Johannes Blåsternes i dusjen med rødt kort, og kollapsen endte i et 5-8-tap. Anders Frogner og Erik Nordby spilte aldri stoppere sammen igjen.

Seier ville gitt en luke på ti poeng ned til Heming 2 på 3. plass, men med 5-8-tapet kom de grønnkledde seg inn i gullkampen igjen, en duell som ikke ble avgjort før i de avsluttende serierundene...

3. Utrolig dramatikk på Bjørnegård grus
18.9.2008: Jardar 2 - Korsvoll C 4-6 (3-3)
Nest siste serierunde, og tre poeng var nødvendig for å beholde 1. plassen inn mot siste runde. C-laget forventet en lett match borte mot Jardar 2 etter å ha vunnet vårmøtet 9-1, men laget fra Bjørnegård viste muskler på egen grus. Hjemmelaget snudde 0-1 til 2-1 og holdt følge og utlignet til både 3-3 og 4-4, og det hele ble ikke avgjort før det gjenstod ti minutter. Debutant og eks-tippeligaspiller Espen Schjerven ble dagens mann med tre mål. Historien kunne riktignok fort vært en annen om Jardar 2s hardtskytende spiss ikke hadde blitt utvist på stillingen 2-2 omtrent kvarteret før pause.

2. Gullet sikres med tidenes største C-lagsseier
26.9.2008: Korsvoll C - Øvrevoll Hosle 3 14-4 (7-2
)
Den foreløpig siste fredagsseriekampen kom i serieavslutningen, og kun seier var godt nok om gullet skulle sikres. 21 tilskuere var vitne til to vanvittige omganger, og ved å sette fem baller bak gjestenes rundt 60 år gamle keeper sikret Anders Frogner seg tittelen som "Årets ligavinner". Amund Rognmo fikk æren av å sette det tiende målet, da C-laget for foreløpig siste gang scoret et tosifret antall ganger. Øvrevoll Hosle 3 fikk tre røde kort på overtid og forsøkte å spolere festen (og å få kampen registrert som 0-3-tap), men det klarte de ikke, og festen kunne fortsette hjemme hos Erik Nordby. Gullet og opprykket var i boks!

1. Tidenes 16. mai-kamp
16.5.2008: Heming 2 - Korsvoll C 4-5 (2-2)

Den mest minneverdige kampen i 8. divisjon kom passende nok på fotballens nasjonaldag - 16. mai. Heming 2 hadde vunnet 8. divisjon året i forveien, men de hadde glemt å melde seg på i tide til å få plass i 7. divisjon, og nå stilte de med en spiss med en fortid i Leeds. Vi stilte med lokale bydelstalenter, som Anders Frogner, som rundet keeper og trillet inn 3-3, før han noe senere avgjorde med et skrudd skudd med utsiden av foten fra 16-meters hold. Men denne kampen hadde så mye mer enn vakre mål. En enarmet venstrekant forsøkte å slå ned både Bernt Foss og Christer Bohlin, Sindre Sangnes ble utvist som innbytter, trener Falch gikk inn på banen som trener og skjøt bort en ball, og dommeren kom med trusler om å rapportere inn hele laget. 8. divisjon er virkelig noe for seg selv!KONKURRANSE:

Før i tiden var det lettere å slippe til som et kompislag i 8. divisjon, nå vil kretsen helst ha nye lag inn i allerede eksisterende klubber. Lag som Vredens Druer, Kunstgressbataljonen, Krampe, Inter Furuset, Dragon, Torden, Moldekameratene, FC Nordre Aker, Christianssand, Skruknott, Rapid Nesbru og Guttæne er nå kun å finne i gamle tabeller. Vet du hvilken by flesteparten av spillerne fra Guttæne kom fra?


A) New York
B)
Fredrikstad
C)
Trondheim

Svarer du riktig, er du med i trekningen av treningsgenser.

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord BY <ditt svar> til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres søndag kveld. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag - måtte den beste vinne!

NB! Det er lukevinnerens ansvar å kreve premien i løpet av seks måneder etter at trekningen er foretatt
.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2015

 

2008-LAGET: Denne utgaven av C-laget møtte St. Olavskameratene på Ekeberg 14. august 2008. Bak fra venstre: Ola Jansen (fortsatt aktiv), Bernt Foss, Jan Hagfors, Håkon Bånerud, Amund Rognmo,
Andreas Løvstad, Daniel Ramberg og Mathias Falch (uten skjegg, fortsatt aktiv). Foran fra venstre: Andreas Kjelstrup, Christer Bohlin, Marius Andersson (fortsatt aktiv), Eirik Tarberg (burde vært
aktiv fortsatt), Mats Felix Walschaerts, Anders Frogner, Jokke Lund og Mikael Dellemyr.