ÅRETS TOPPSCORER 2015

Korsvoll C slet foran mål i årets sesong, men én spiller utmerket seg og scoret en stund så ofte på alt fra returer til susende langskudd at han var nær ved å true den gamle rekorden for mål i flest i kamper på rad. Med 17 mål, hvorav ni i serien, er Christian Andersson årets C-lagstoppscorer både totalt og i seriespillet.

Årets mestscorende C-lagsspiller
1.
Christian Andersson 17 mål
2.
Mathias Falch 10 mål
3.
Ola Jansen 7 mål

Årets toppscorer i serien
1.
Christian Andersson 9 mål
2.
Ola Jansen 6 mål
3.
Andreas Kjelstrup og Henrik Liland 3 mål

EN GOD NUMMER TO?

Marius Anderssons lillebror Christian Andersson flyr høyt på bortebane, men er helt på hjemmebane. Nå håper han å holde seg langt unna broren til Petter Rudi.

Den standhaftige midtbanesoldaten Christian Andersson har hatt krutt i støvlene hele sesongen, og han har, blant annet med en rekke voldsomme langskudd, truffet blink i serien hele ni ganger for et Korsvoll C som til sammen bare har scoret 37.

Anonym på Fornebu


Andersson har lenge stått i skyggen av sin mer meritterte storebror Marius Andersson, men han har for alvor tatt lange klyv inn i sine egne fotballsko i år. Likevel får yngstebror Andersson nyte godt av anonymiteten som en eldre, mer suksessfull bror har gitt avkall på de siste årene.

– Ute på Fornebu, hvor jeg bor, jobber og avler opp skogsduer for den kjente tryllekunstneren Davido, får jeg stort sett gå i fred, men tar jeg med meg duene for lavtflyvende hastighetstrening på Tyskertoppen er det vanskelig å få gå i fred.

Da C-laget.com og Andersson inntok en ”Falch-spesial”, lunkent pitabrød, kyllingkjøttdeig og tress-is i et melkeglass, på den lokale kneipa på Tåsen Senter ble vi stadig forstyrret av fans i alle aldre og fasonger. Som sønn av sin mor og far forholdt Christian seg både rolig og inkluderende, men som bror av sin bror kunne man også ane en smånevrotisk irritasjon ulme bak pannebrasken. Går den voksende oppmerksomheten inn på ham?

–Vi Andersson-brødre er nok best med føttene, men det er mye som foregår oppe i skolten også, sier Christian og peker på nevnte skolt, som det er et av målene for neste sesong å score flere av målene med. Dog mener han at han klarer å takle det som kommer med å være toppscorer i en Oslo-klubb.

– Jeg er rolig som skjæra på tunet, eller som min venn Davido sier: Rolig som dua i den falske luka i trekonstruksjonen i påventa av FABELAKTIG MAGI!

Heller Petter enn Bernt


Siden Andersson fortsatt er tidlig i karrieren, er likevel noe av oppmerksomheten litt vrien å forholde seg til. Christian kan fortelle at han nylig fikk et tilbud om å bli med i fotballfløyen i den såkalte ”God nummer to-klubben” av daglig leder Salvatore Strandli, Frank Strandlis yngre bror. Av andre mer eller mindre suksessrike klubbdeltagere kan man trekke frem navn som Stein Riseth, Stefan Iversen og Bernt Rudi. Yngsteblad Andersson har inntil videre takket nei.

– Hvis fremgangen fortsetter og målpoengene stadig renner inn også neste år, kan det godt hende at jeg heller spiser foie gras sammen med Petter Rudi, og ikke rødkål og pinnebrød sammen med Bernt, smiler Christian.

Vi krysser fingrene!Totalt scoret C-laget 100 mål på 30 kamper i 2015, noe som gir et snitt på 3,33 mål per kamp. Dette er mer enn 0,8 mål mer per kamp enn i fjor, men denne økningen skyldes utelukkende gjenopplivingen av den populære Internserien. I serien ble det for eksempel bare 37 mål på 16 kamper, noe som gir et snitt på 2,31 mål per seriekamp. I trenings- og internkamper lå snittet på henholdsvis 2,77 og 7,60 mål per kamp. Til sammenligning var snittet for seriekampene 2,72 mål i fjor. Det er med andre ord et stykke igjen til målet om et snitt på 3,00 mål per seriekamp eller bedre, men om C-laget får sving på sakene i 8. divisjon til neste år, er det kanskje innen rekkevidde? Sist C-laget spilte i 8. divisjon scoret de nemlig hele 4,94 mål per seriekamp.

TIDLIGERE ÅRS TOPPSCORERE TOTALT/SERIE:
 2008:
Anders Hauge 17 mål / Anders Hauge 14 seriemål
 2009:
Mathias Falch 30 mål / Espen Schjerven og Ola Jansen 12 seriemål
 2010:
Christian Poppe 30 mål / Christian Poppe 10 seriemål
 2011:
Ole-Vidar Jensen 25 mål / Ola Jansen 9 seriemål
 2012:
Mathias Falch 11 mål / Johannes Blåsternes 3 seriemål
 2013:
Mathias Falch 31 mål / Mathias Falch 13 seriemål
 2014: Mathias Falch 17 mål / Christian Poppe 8 seriemålKONKURRANSE:

Mål preger kamper, og det preger også julestria. Hvis du for eksempel ikke behersker de ulike måleenhetene fullt ut, vil du fort slite når du skal bake årets julekaker. Kaker er riktignok kanskje ikke så lurt å spise før kamp, men det kan være godt med et kakestykke etter en match. Og det er ikke bare fotballspillere som er glade i kaker - matematikere og næringslivstopper er faktisk så glade i kaker at de til og med ofte bruker sirkulære diagrammer som har hentet navnet sitt fra bakernes univers. Hva kalles gjerne diagramformen det er snakk om?


A) Skillingsbollediagram
B)
Wienerbrøddiagram
C)
Kakediagram

Svarer du riktig, er du med i trekningen av en boks med pepperkaker.

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord DIAGRAM <ditt svar> til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres allerede i kveld. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag - måtte den beste vinne!

NB! Det er lukevinnerens ansvar å kreve premien i løpet av seks måneder etter at trekningen er foretatt
.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2015

 

TOPPSCORER: Christian Andersson, årets toppscorer, får knapt gå i fred på hjemlige trakter. Her er han avbildet i skybaren på Tåsensenteret i forbindelse med C-lagets sesongavslutningsfest, der han velvillig stiller opp for å la seg fotografere sammen med en skjeggete Korsvollfan og Tåsenpatriot.