JULEBUKKDUGNAD

Det er bevist, dugnadsånden lever på Korsvoll! Tirsdag kveld var det nemlig duket for en storstilt julebukkaksjon i nærmiljøet til inntekt for Undervarmeprosjektet, alt sammen i regi av verdens beste lag.

C-lagets dugnadsansvarlig og selvutnevnte julebukkdirektør, Marius Andersson, hadde tatt plass øverst på trappen foran Korsvollhuset. Derfra talte han til de rundt 40 fremmøtte julebukkene, som bestod av både nåværende og tidligere C-lagsspillere.

– Det varmer i sjela å se at så mange har møtt opp til denne førjulsdugnaden, sa Andersson, henvendt til nisseluene foran huset, før han konstaterte: – Men sjelelig overskuddsvarme lar seg dessverre ikke utnytte for å holde banen grønn om vinteren. Vi må samle inn penger, masse penger!

Egen prosjektgruppe

Julebukkgeneralen fortalte at dugnadsstyret har opprettet en prosjektgruppe som skal arbeide for å utvikle innovative måter å holde banen snø- og isfri på.

Innovasjonsgruppen består av flere spillere med ingeniørutdannelse, derfor er Andersson ikke i tvil om at prosjektet vil tilføre verdifull kunnskap som klubben kan dra nytte av i fremtiden.

– Gruppelederne, Erik Forsén og Greger Svenn, forsikret meg om at prosjektet er på rett vei, og at med tilstrekkelig finansiell støtte er det bare et tidsspørsmål før undervarmeteknologien på Korsvollbanen er verdensledende. Den per tiden mest lovende løsningen går ut på å lagre restpølsevannet fra Sollands wienerkoking i en enorm varmtvannsbeholder, for så å distribuere pølsevannet i et rørsystem som avgir varme til fotballbanen når det er behov for det, redegjorde Andersson, før han understreket:

– Dette er folk med solid kompetanse, og det er klart at de skal ha betalt for den dugnadsjobben de gjør for klubben. Noe annet ville vært uhørt!

En spesiell gjest

For å motivere de fremmøtte til julebukkpengeinnsamlingen de snart skulle gyve løs på, introduserte Andersson en spesielt invitert hemmelig gjest. Iført fullt nissekostyme entret den hemmelige julebukken øverste trappetrinn. En utålmodig hvisking spredte seg i forsamlingen, som gjorde store øyne da nissen fjernet løsskjegget. Det var ingen ringere enn Eirik Tarberg, legenden som Korsfarerne helst omtaler som "Menneskesønnen". Til overdøvende applaus sa han:

– Dere er alle gode fotballspillere!

Men Tarberg hadde mer på hjertet, og da applausen hadde lagt seg fortsatte han:

– Riktignok ikke hvis man fokuserer på fotballferdighetene deres isolert sett, men en slik tilnærming har jeg ingen tro på. Hvis vi i Norge skulle definert en fotballspillers godhet utelukkende basert på hva vedkomne presterer på banen, ville vi vært en fattigere nasjon. Å være god må også innebære å gjøre noe for andre, ta del i noe som er større enn en selv, og å delta på dugnad!

Responsen var ikke like høylytt til talens andre del, men da de fremmøtte julebukkspillerne så at Tarberg børstet litt nysnø av skulderen på nissedrakten sin, hermet de alle etter sitt idol. I flere minutter ble de stående slik, i en andektig stillhet, mens de klappet seg selv på skulderen.

Utradisjonelt kostyme


Stillheten ble avbrutt da nok en julebukk ankom. Den helsvarte figuren var ikke mulig å kjenne igjen, ettersom vedkomne hadde valgt et nokså utradisjonelt julebukk-kostyme.

Et øyeblikk kunne det virke som om selveste dødsengelen stod foran Korsvollhuset, men lyset fra lyssabelen gjorde det mulig å dra kjensel på skikkelsen. Det var heldigvis bare Darth Vader, nærmere bestemt Pål Schjerven.

– Slapp av, jeg vet godt at det ikke er Halloween, bedyret spilleren som er kjent for aldri å ha bommet på et straffespark, da noen ymtet frempå at han ikke hadde vært så treffsikker med bekledningen.

– Dette kostymet bæres av rent praktiske grunner, jeg skal nemlig direkte videre på kino etter denne julebukkdugnaden er over, forklarte Schjerven, og for å fjerne all tvil la han til:

– Cinemateket har nemlig en spesialvisning av den første Star-Trek filmen i kveld.

Uten mat og drikke...


Akkurat idet de oppmøtte gjorde seg klare for å begynne på julebukkrunden, strenet det en velkjent figur ut på trappen. Det var Korsvolls egen landshøvding, Jan "Kvirinius" Solland, som av full røst utbasunerte:

– Ingen dugnad på tom mage så lenge jeg har et ord med i laget!

Deretter inviterte han alle julebukkene inn på huset hvor det duftet av røkelse og myrra. Det var dekket til fest, med et langbord bugnende av ulike typer wienerpølser og alskens tenkelig tilbehør. C-laget.coms utsendte ble bedt om å forlate lokalet da juleølet kom på bordet, så vi kan bare anta at dugnaden ble gjennomført noe senere på kvelden.
KONKURRANSE:

Dagen før dagen er her! I morgen skal vi få vite hvem som er blir C-lagssjef for en dag i 2016! I dagens konkurranse holder det derfor å sende inn en melding med fullt navn, så er du med i trekningen av to lodd til morgendagens store trekning!


Send inn ditt navn via Facebook, Twitter eller med en sms til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres i kveld. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag - måtte den beste vinne!

NB! Det er lukevinnerens ansvar å kreve premien i løpet av seks måneder etter at trekningen er foretatt
.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2015

DUGNADSSJEF: Marius Andersson (t.h.) er C-lagets dugnadssjef. Her sammen med Olav Olseng, som også var tilstede under mandagens dugnad.