DU VIL IKKE TRO HVA JOHANNES BLÅSTERNES HAR GJORT I HØST

Når du finner ut hvorfor den mangeårige Råtassen ikke har spilt kamper i år, kommer du til å bli rørt.

Johannes Blåsternes fikk bare med seg fem kamper i årets sesong. De fleste har trodd at dette skyldtes karantene for flere år med morderiske taklinger, men C-laget.com kan i dag avsløre den egentlige årsaken til at grisespilleren med 71 gule kort på samvittigheten ikke figurerte oftere i trener Falchs lagoppstillinger i sesongen som gikk.

– Det siste året på Teaterhøgskolen tæret veldig på kreftene mine, og for første gang var det jeg som følte meg feid av banen. Da bestemte jeg meg for å utvikle et selvhjelpsforedrag, og siden juni har jeg turnert rundt i landet og snakket for ungdomssskoleelever, innsatte og diverse velforeninger, sier Blåsternes.

Henter inspirasjon fra fotballen

Foredraget har fått navnet Med knottene først: Slik takler du livets opp- og nedturer, og det blander personlige anekdoter med tynnslitte fotballmetaforer.

– I korte trekk snakker jeg om å behandle tilværelsen som om det var en middels motstander. Det vil alltid være best å gå inn med knottene først, for du må stemple både livet og motstanderne, før de rekker å sette sitt stempel på deg, forteller Blåsternes, som er sikker på at han har truffet en nerve i samfunnet med foredraget sitt.

– Mange er redde for å kaste seg inn i det ukjente, men ærlig talt, det er ikke sånn at noen har dødd av å miste hodet, eller hva, spør den tidligere C-lagskapteinen.

– Aldri gi slipp

Den ivrige foredragsholderen er ikke redd for at den aggressive tilnærmingen til livet kan påvirke folk i en negativ retning.

– Hvis du frykter at livet skal løpe fra deg, skal du bare gi slipp? Nei. Gi et lite kakk på hælen eller ta tak i trøya og grip fast i tilværelsen til du får dommen din. For uansett hvordan kampen ender, på banketten slipper alle inn, sier en filosofisk Blåsternes.

– Apropos fotballbanketter og etterlivet, legger han til:

– Vet dere hva som er forskjellen mellom St. Peter og dørvakten på Mabou? Begge vil nekte meg inngang, men jeg finner alltids et smutthull, flirer Blåsternes, som understreker at disse smutthullene er noe av det han snakker om i løpet av de fire timene foredraget varer.

Når ut til folket

Etter like over fem måneder på veien, mener 28-åringen at han allerede kan spore en holdningsendring blant visse yrkesgrupper.

– "Break a leg", pleier jeg alltid å si når jeg spiller fotball, og det er også blitt catchphrasen i foredraget mitt. Uttrykket har faktisk allerede fått fotfeste, i den grad det er riktig å si det når vi snakker om taklinger, i skuespillermiljøet, sier en opprømt Blåsternes.

Han regner med å få med seg et par kamper og enda flere kort neste år, men inntil videre er det turneen som står i sentrum. Neste stopp er Åsgårdstrand bibliotek klokken 14.00 i dag. Gratis inngang.

 

 

KONKURRANSE
Johannes Blåsternes har sanket 71 gule og syv røde kort på sine 159 kamper for C-laget. Flest kort fikk han i 2011, da han dro på seg hele 17 gule kort. Året etter fikk han derimot langt flere kort per kamp. Hvor mange kort fikk Korsvolls største grisespiller gjennom tidende på sine 15 opptredener i 2012?

A) Elleve gule og ett rødt.
B) Tolv gule og to røde.
C) Seks gule og tre røde

Svarer du riktig, er du med i trekningen av en treningsgenser som kan varme deg når du blir sendt på tribunen av dommeren.

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord BØLLE <ditt svar> til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres mandag kveld. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag - måtte den beste vinne!

NB! Det er lukevinnerens ansvar å kreve premien i løpet av seks måneder etter at trekningen er foretatt.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2016

 

PÅ PLAKATEN: Johannes Blåsternes har gått ut hardt med intens markedsføring i alle landets byer og grender, og han regner med å nå ut til mer enn 700 000 mennesker i løpet av turneen han nå har lagt ut på.