FORSVARSKLIPPE FÅR EGEN TV-SERIE

NRK P3 søker deltagere til et nytt program, der Greger Svenn skal reise landet rundt for å få seg en bestevenn - og et nytt par fotballsko.

– Jeg er ofte ensom, sier Greger Svenn, C-lagsforsvareren som gjorde comeback i høst etter et par år på sidelinjen.

– I kamper hvor vi blir utspilt, som mot Lommedalen 3 og Vålerenga 2, blir jeg gjerne stående alene som sistemann, uten hjelp og sikring. Og jeg har i alle fall ingen pasningsalternativer om jeg først skulle vinne ballen. Jeg blir stående helt alene, utdyper backen, som også er en habil bandyspiller.

Nå er det slutt på ensomheten for Greger Svenn, for i samarbeid med P3tv skal han bruke vinteren til å reise landet rundt for å finne en bestevenn i programmet Gregers venn.

Treffer målgruppen

– Dette tror vi passer vår målgruppe som fot i fotballsko, gliser Håkon Moslet, redaksjonssjef for tv i NRK P3.

Han mener Svenn "hooker" av mange av NRKs bokser.

– Han er ung, han er hipp og han har en standing som leverandør av gode holdninger både på og utenfor banen. Det er klart at de ødelagte skoene gjorde at sesongen fikk en uheldig slutt for Greger, men vi har troen av at man kan skape noe godt ut av noe dårlig. Se bare på mediedekningen av Unge Lovende, sier Moslet.

Svenn ødela nemlig fotballskoene i serieavslutningen mot Frigg 4, og et nytt skopar vil derfor stå sentralt i P3s nye storsatsing.

Møter lokale kjendiser

Selve konseptet bak Gregers venn er like enkelt som det er genialt: Svenn reiser rundt i Norge og møter NRKs Ung-profiler på deres respektive hjemsteder.

Der vil den lokale kjendisen geleide C-lagsbacken rundt, og vise ham veien til den lokale sportsbutikken, kjendisens bekjentskapskrets og unge nordmenns hjerter.

I siste program tar Svenn et valg av både lokale fotballsko og lokale venneemner.

– Det blir litt som Askepott. Hvis skoen den potensielle vennen kommer med passer, har vi en match, sier Moslet.

– Det er ferdig scora

Under prøveinnspillingen var Svenn blant annet sammen med NRKs Ung-profil Johan Golden i hans Berby, sør for Halden. Der ble det tid til både vitsing og vennskapelig slåssing med de fastboende.

Til tross for protester fra formannskapet i den tungt bedrukne og selvstyrte byen rett ved svenskegrensa, mener hovedpersonen selv at den nye programserien er "en grom lissepasning til det norske folk".

– Ja, dette er ferdig scora, som man sier. Du kan si det er litt som Lars Monsen på villspor, bare at det handler om meg, et par fotballsko og ønsket om å finne en ny venn. Du kan si at det er mer Lars Monsen i sportsklær, kanskje. Eventuelt Lars Monsen på vennefabrikken? Lars Monsen skor seg på kameratskap, kanskje, sier Svenn.

NRK Alltid Ordspill

Håkon Moslet humrer godt av C-lagsspillerens navneforslag, men sier at programtittelen kom av seg selv.

– Her på bruket har vi en lang og stolt tradisjon for ordspill, og vi var blant annet inne på varianter som Den standhaftige skinnsoldat og Der hvor ingen kunne tro at nokon kunne sko. Men du vet, mye av legenden Dan Børge Akerøs karriere er jo tuftet på at han navnemessig passet så godt til konsepter som FreDAN, LørDAN og DAN store klassefesten. Vi tok oss kanskje vann over hodet med QuizDAN, men vi har fortsatt troen på navnebaserte ordspill, og derfor går vi tungt inn med lisenspengene for å brande Gregers venn som NRK Alltid Ordspills nye flaggskip, sier Moslet.

Og er det en ting man vet man trenger her i livet, er det gode venner og gode ordspill. Og, i den kommende NRK-stjernens tilfelle, et par adekvate fotballsko.

Serien får premiere ved sesongstart 2017.

 

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2016