C-LAGSVETERANER INNRØMMER: – VI BRUKTE FORSTØVERAPPARAT

Dopingskandale ryster Korsvoll-leiren.

De siste sesongene har en stor container vært stasjonert like utenfor garderobeanlegget på Korsvollbanen.

– Vi pleier å få skjenn for ikke å feie garderoben etter kamp, så på vegne av spillerne gikk jeg til innkjøp av en støvsuger i 2011, sa C-lagsveteran Erik Nordby da pressen begynte å stille spørsmål om den digre containerens funksjon foran hans siste fulle sesong i 2013.

– Støver’n, som vi kaller den, har vært et friskt pust for garderobekulturen vår. Vi er blitt mye bedre etter at vi fikk på plass dette utstyret, jublet Magnus Olsen på samme pressekonferanse.

Tidligere i høst fikk C-laget.com et tips fra en anonym dugnadsansvarlig som følte seg truet på adelskalenderen. Vedkommende kunne fortelle at containeren ikke inneholdt støvsugere og vaskemiddel.

Etter flere måneders spaning og etterforskning kan vi i dag avsløre at containeren rommer forstøverapparater de to mangeårige eldstemennene Nordby og Olsen tilsynelatende har brukt for å prikke inn formen og holde luftveiene rene.

– Fulgte bruksanvisningen

– Vi handlet i beste mening. Det så ut som en støvsuger, eller, det hørtes nesten ut som en støvsuger. Vi fulgte bare bruksanvisningen, sier Olsen over telefon.

Så du kan garantere at dere er rene?

– Garderobene er helt rene.

Glem garderobene, er du og Nordby rene?

– Eh, nei. Garderobekulturen er ikke spesielt god ennå, så vi fikk ikke dusjet etter sist økt… Jeg må nesten legge på nå.

Olsen har ikke svart på nye henvendelser.

Nordby innrømmer at han står bak

Et samlet fotball-Oslo reagerer med avsky på avsløringene, som slo ned som en støvete bombe da nyheten ble lekket i sosiale medier sent i går kveld.

Nordby og Olsen er begge bosatt i Almeveien, men de har stort sett kommunisert via brevform, ettersom de gikk på skolen i en tid før datamaskiner ble allemannseie. I disse brevene pekes førstnevnte ut som initiativtager og mannen bak det omfattende forstøverprogrammet.

Det kommer også frem at årsaken til at han etter hvert valgte å trappe ned skyldes at han heller ville bruke tiden sin til å eksperimentere med forstøverapparatet i kjelleren sin.

At samme brevveksling avslører at den Metusalem-aktige lederfiguren også skal være 17 år eldre enn han har oppgitt til C-lagsledelsen gjør ikke saken bedre.

– Jeg sier som Alfred Tennyson: ”En løgn som inneholder en halv sannhet, er alltid den svarteste blant løgner”, og derfor kan jeg like gjerne fortelle hele sannheten med en gang: Ja, vi har brukt forstøverapparat, innrømmer Nordby i et telegram.

Angrende synder

Nordby, som parallelt med fotballkarrieren også har satset på sykling, en idrett som lenge har vært populær i dopingmiljøet, lover å rydde opp.

Forstøverapparatet skal leveres tilbake til Skiforbundet, som Nordby hadde leaset det fra, og frie luftveier vil byttes ut med frie verselinjer hos den angrende synderen og litteraturviteren.

– I Johannes’ åpenbaring kan man lese at ”Jesus red på en hvit hest som het Trofast og Sannferdig. Hans navn er Guds Ord og ut av hans munn går det et skarpt, tveegget sverd”, og sånn har det vært for meg også: Den deilige følelsen av å ha litt ekstra lungekapasitet har gjort godt i vanskelige kamper på dette nivået, men det skal sies at stanken av juks har gjort at det har vært et tveegget sverd ut av munnen og opp i neseborene … Nei, jeg angrer og snur det andre kinnet til, sier Nordby.

Vil gi noe tilbake

Den litterære fingerspitzengefühlen skal mannen som er blitt kalt ”Den åttende far på Korsvollhuset” ta med seg inn i et bokprosjekt.

– Jeg vet jeg har skuffet mange, så nå vil jeg gjerne gi noe tilbake, sier han.

Alle inntekter fra den kommende diktboken ”Om forlatelse og forstøvelse” skal gå til et nyopprettet fond som skal hjelpe aldrende fotballspillere med å ta innover seg egne begrensninger. Flere C-lagsspillere skal allerede ha søkt om bidrag fra fondet.

Samlingen er ventet i hyllene i starten av 2017, og Korsvoll C har fått tilgang til et utdrag fra bokens første dikt, ”En beklagelse”:

Hva er vel livet
Et pust i sivet
Gisp, gisp
som gjedda suser

Så har vel støvet
mitt sinn bedøvet
Gisp, gisp
som hanen bruser

No skal eg skrive
for harde livet
Hves, hves
og få inn fluser

...

Til Korsvoll C

 

 

KONKURRANSE
Er du like flink med pennen som Erik Nordby? Skriv et C-lagsrelatert dikt, sang, sonette, rap, limerick, novelle eller roman.

Bidragene sendes til mathiasfalch@gmail.com innen onsdag kveld.

En jury bestående av C-lagets mange litteraturstudenter vil kåre det beste verket, og vinneren vil motta treningstøy til en verdi av opp mot 1000 kr.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres torsdag. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag - måtte den beste vinne!

NB! Det er lukevinnerens ansvar å kreve premien i løpet av seks måneder etter at trekningen er foretatt.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2016

 

Juksemaker: Erik Nordby er tatt for å ha brukt forstøverapparat (innfelt) i en årrekke.