ÅRETS TOPPSCORER 2016

Med en imponerende scoringsfrekvens og totalt 29 mål, hvorav elleve i serien, er Mathias Falch årets C-lagstoppscorer for femte gang i karrieren. Han takker alternative treningsmetoder for målrushet.

Årets mestscorende C-lagsspiller
1.
Mathias Falch 29 mål
2.
Andreas Kjelstrup 17 mål
3.
Henrik Liland 14 mål

Årets toppscorer i serien
1. Mathias Falch 11 mål
2. Henrik Liland 8 mål
3.
Lars Eriksen 5 mål

Etter en noe skuffende fjorårssesong var Mathias Falch nok en gang i et imponerende scoringshumør denne sesongen. 29 mål, deriblant to hat-trick, ble det på spissen, som røper at han har brukt alternative treningsmetoder for å få opp scoringsfrekvensen.

– Det ble utvilsomt færre nettkjenninger enn ønskelig i fjor, så jeg var helt nødt til å se over treningsmetodene mine. Til slutt fant jeg ut at det lureste jeg kunne gjøre for å få tilbake selvtilliten foran mål var å spille tennis. Følelsen av å få ballen i nettet i konkurransesituasjon er utrolig viktig for å finne scoringsformen, og tennis er således perfekt. Du finner ingen andre øvelser hvor du får like mye ballkontakt og kan sette like mange baller i nettet på såpass kort tid som i tennis, sier Falch.

Motstander på tennisbanen har stort sett vært angrepsmakker Andreas Kjelstrup, som klinte til med 17 mål i år; en ny personlig bestenotering.

– Jeg har aldri vært borti et bedre opplegg enn disse tennisøktene. Vi pleier å få inn et par tidlige nettkjenninger, slik at kampen er over på et blunk. Da må vi bare avslutte, forklarer Kjelstrup.

– Og er det noe spisser trenger, så er det avslutningstrening, slår Falch fast.

– Helt klart. Alle på laget kunne hatt godt av litt tennis, se bare på Espen André Rødnes. Han var med oss noen ganger, men han blåste bare ballen over nettet. Det er ikke rart han forble målløs i år, flirer Kjelstrup.

De to tennisentusiastene var ikke alene om å score i år. Totalt satte 44 ulike målscorere inn 182 mål på 44 C-lagskamper i 2016, noe som gir et snitt på 4,14 mål per kamp. Dette er mer enn 0,8 mål mer per kamp enn i fjor, og 1,6 mål mer enn i 2014. Økningen er nok først og fremst et resultat av at C-laget både har imponert foran mål og at de i år har spilt i en lavere divisjon enn de foregående sesongene.

I serien ble det 53 mål på 18 kamper, noe som gir et snitt på 2,94 mål per seriekamp. Dette er faktisk det tredje beste antallet mål C-laget har prestert i seriesammenheng, og det er kun opprykksårene i 2008 og 2009 at det er blitt scoret flere seriemål. Samtidig er det kun én scoring det uttalte målet om å nå tre mål i snitt i seriespillet.

I treningskamper ble det også scoret betraktelig mer enn i fjor, nærmere bestemt 66 mål på 18 kamper, noe som gir et snitt på 3,67 mål per kamp, en klar økning fra fjorårets snitt på 2,77. I den alltid målrike Internserien ble det scoret 63 mål på åtte kamper. Det tilsvarer 7,87 mål per kamp.

TIDLIGERE ÅRS TOPPSCORERE TOTALT/SERIE:
 2008:
Anders Hauge 17 mål / Anders Hauge 14 seriemål
 2009:
Mathias Falch 30 mål / Espen Schjerven og Ola Jansen 12 seriemål
 2010:
Christian Poppe 30 mål / Christian Poppe 10 seriemål
 2011:
Ole-Vidar Jensen 25 mål / Ola Jansen 9 seriemål
 2012:
Mathias Falch 11 mål / Johannes Blåsternes 3 seriemål
 2013:
Mathias Falch 31 mål / Mathias Falch 13 seriemål
 2014: Mathias Falch 17 mål / Christian Poppe 8 seriemål
 2015: Christian Andersson 17 mål / Christian Andersson 9 seriemål

 

 

KONKURRANSE
Årets tredje mestscorende spiller har også funnet en alternativ treningsarena. På Korsvollbanen setter Henrik Liland ballen inn bak keepere som vokter buret, og til daglig øver han indirekte på dette ved å sette inn hva da i buret?

A) Kjælegriser
B)
Annonser i avisen
C)
Forbrytere

Svarer du riktig, er du med i trekningen av en boks med pepperkaker og en shorts.

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord INNSATT <ditt svar> til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres nærmere jul. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag - måtte den beste vinne!

NB! Det er lukevinnerens ansvar å kreve premien i løpet av seks måneder etter at trekningen er foretatt.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2016

 

Fortsetter å jage nettkjenninger: Mathias Falch er årets C-lagstoppscorer, slik han også ble det i 2009, 2012, 2013 og 2014, mye takket være nye treningsmetoder.