C-LAGET ANKLAGES FOR KAMPFIKSING

Høstens fryktelige stortap er rapportert inn til forbundet.

– De siste årene har vi fått inn flere bekymringsmeldinger i forbindelse med C-lagets kamper. Flere av resultatene er direkte sjokkerende, og nå har også en av kampene blitt rapportert inn, sier en kilde sentralt i NFFs etiske komité, før han tørker den russiske kaviaren fra munnvikene sine.

– Jeg skulle gjerne gitt deg mer info, slafser han.

– Men hvis jeg røper mer nå, får jeg sparken. Vent litt... Du, jeg skal bare bestille noe champagne, så skal jeg tenke på det. Jeg tror kanskje jeg har en avtale om tre års etterlønn, sier han.

Etterforsker fadesen på Valle Hovin

Tre rekesmørbrød, en flaske Perrier-Jouet Belle Epoque og en halvspist gåselever senere ringer C-laget-coms kilde opp igjen med alle detaljene fra den pågående kampfiksingssaken.

Kampen som er under etterforskning er det hårreisende 1-11-tapet for Vålerenga 2 i september i år.

Les om det grufulle tapet her: Tidenes største tap

– De gjør skam på norsk fotball ved å være så dårlige, så jeg håper eks-kollegaene mine får straffet dem, sier NFF-kilden på vei inn i et fly til Karibien.

– Skjønte det med en gang

Vålerenga 2 kan bekrefte at de har klagd inn resultatet til forbundet.

– Vi skjønte fra første feilpasning at dette ikke kunne være snakk om annet enn kampfiksing, for så fantastisk elendige går det simpelthen ikke an å være. Det skal ikke være mulig å vippe ballen over folk med hælen, og så score, forklarer Vålerenga 2s advokat, Gunnar-Martin Kjenner.

– Det er klart det er gøy for guttene å herje som de gjorde mot C-laget, men er det én ting Kjetil Siem lærte dem da han var direktør her i klubben, så er det at fair play, ærlighet og redelighet alltid må komme først, fortsetter han.

Innfører ny divisjon for udugelige lag

Endelig dom i saken er ikke ventet før på nyåret, men Oslo fotballkrets har allerede tatt grep, og som en direkte konsekvens av C-lagets mistenkelig dårlige resultater i september, har de nå offentliggjort at det fra og med 2018-sesongen vil innføres en 9. divisjon.

– Frem til nå har 8. divisjon vært en slags frisone, der lag tror de kan gjøre som de vil. Vi er nødt til å kunne straffe juksemakere og elendige lag, og derfor åpner vi for at lag skal kunne rykke ned, samt tvangsnedflyttes allerede kommende sesong, forklarer kretsleder Tore Jarl Bråteng.

Trener Falch stiller seg totalt uforstående til anklagene.

– Vi har blitt beskyldt for mye rart, men at vi driver med kampfisker er det dummeste jeg har hørt. Dyremishandling har jeg ingenting til overs for, hos oss er det kun kampene på fotballbanen som betyr noe, sier treneren.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2016

 

Tapere: C-laget har det med å gå på stygge blemmer, som her mot FCNA i sommer, men har kampene vært fikset?