TAPTE SEKSSIFRET BELØP PÅ LAGERSKANDALE

Kalenderkomiteen fikk inn 227 000 kroner da de solgte uavhentede premier, men gleden ble kortvarig.

C-lagets julekalender har i en årrekke vært kjent for sine eksklusive premier, men sannheten er at de færreste – med unntak av nerdene som vinner FM – gjør krav på det de vinner.

– Det har hopet seg opp med uavhentede premier, så de siste sesongene har vi vært nødt til å leie lagerplass av A-laget i den såkalte Dokken-bua, sier kalenderøkonomiansvarlig Marius Andersson.

I forkant av årets kalender besluttet komiteen at de nedstøvede premiene skulle selges.

– I november leide vi en parkeringsplass og arrangerte et loppemarked. Til sammen fikk vi inn 227 000 kroner, sier en stolt Andersson.

Kjøpte inn rekorddyre gaver

I går reiste den nyrike kalenderkomiteen rundt i byen for å kjøpe inn årets premier, deriblant en PS4, et gavekort på en tur for to til Seychellene, samt en match worn Tarberg-drakt.

Etter shoppingturen bar det til Korsvollhuset for innpakking av premier og redaksjonsmøte.

– Det var så hyggelig å komme inn i storsalen, for der var det pyntet til jul, og dessuten møtte vi A-lagsledelsen, som hadde fulgt presentasjonen av neste sesongs 3. divisjonsoppsett, forteller Andersson.

– Man skulle tro at de deppet og var bekymret for hvordan de skulle komme seg gjennom 2018-sesongen, der de har fått beskjed om at de må gjennom ti rådyre borteturer til Nordland og Troms, som krever både fly og hotellovernattinger, men nei da, fortsetter Andersson, som sier at materialforvalter og lagersjef Thomas ”The Dokk” Dokken tvert imot var i godt humør.

– Han ga oss pizza, brus og faktura for lagerleien, alt med et smil, legger han til.

Måtte selge unna alt

Leien kom riktignok på mer enn Andersson hadde sett for seg.

– Noen vil si at det var i overkant, men jeg skal innrømme at jeg ikke kjente innholdet i avtalen, så jeg klager ikke. Det økonomiske var ikke spesifisert da jeg signerte, men jeg stoler såpass på Dokken og co at jeg regner med at dette er helt korrekt, sier Andersson, som fikk en hektisk ettermiddag etter å ha mottatt fakturaen.

Kalenderkomiteen ble nemlig nødt til å selge unna alle de nye premiene for å dekke inn lagerleien.

– Vi har igjen 430 kroner nå etter å ha solgt både årets og fjorårets premier, og det er attpåtil før vi har betalt inkassoen for kalenderkomiteens julebord, som i år var lagt til Stockholm, sier Andersson.

Lover premier likevel

Kalenderøkonomisjefen går likevel langt i å love flotte kalenderpremier også i år, Dokken har nemlig tilbudt seg å selge premier på kreditt.

– Han snakket om noe han kalte rente, men for oss som har bakgrunn fra fotballen, er ikke det annet enn et ord som nesten rimer på sentre, og den beste gaven du kan gi en god venn, er en pasning, så vi slo til på flekken, sier Andersson.

Han fastholder at ansvaret for å kreve inn premiene fortsatt vil ligge hos lukevinnerne, og at samtlige premier må kreves inn innen 30. juni 2018.KONKURRANSE: 
Premier deles ikke bare ut i kalenderkonkurranser, men også til vinnere av idrettsstevner. Hva pleier man å motta hvis man vinner for eksempel vinner Verdensmesterskapet i fotball?

A)
Pokal
B) DAB-radio
C) Musematte

Svarer du riktig, er du med i trekningen av en pakke Dent!

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord PREMIE <ditt svar> til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres senere i desember. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag – måtte den beste vinne!

 

 

SOLGTE PREMIER: Et oversiktsbilde fra premieloppemarkedet Marius Andersson (innfelt) og resten av kalenderkomiteen arrangerte, viser hvor få premier som er blitt innkassert de siste årene.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2017