DU VIL IKKE TRO HVOR KRAFTIG EKSPERTENE BOMMET I VURDERINGENE SINE AV C-LAGET

Vi har sett nærmere på spådommene som ble gjort i forkant av 2017-sesongen.

Før seriestart inviterte C-laget.com en rekke 8. divisjonseksperter til å tippe utfallet av årets sesong.

Nå som alle kamper er spilt og julen nærmer seg, kan vi endelig avsløre hvem som får tittelen Årets spåmann 2017.

Se også: Årets tabelltips

I år som i fjor mottok redaksjonen tips fra breddefantast Øystein Hjelle Bondhus, sponsor Bastian Fjeld fra Blink Logoservice, oddsselskapet NordicBet og C-lagets egen analyseavdeling, representert ved sjefsanalytiker Thomas Ingebretsen. Statistikkguru Kristian Djuve valgte imidlertid ikke å levere tips denne gangen, etter sigende som følge av at det bare ble en noe skuffende tredjeplass i fjor.

Se også: Slik gikk det med ekspertenes spådommer i 2016

 

Slik gikk det i år

Ready 3 tok seriegullet hjem, og vestkantgutta ble i tillegg kretsmestere i 8. divisjon. De overprestere dermed noe med tanke på ekspertenes vurderinger før sesongen. Riktignok hadde både Bondhus, NordicBet og Ingebretsen laget på tredjeplass i sine tabelltips, mens Blink hadde laget helt nede på 9. plass.

Årets overraskelse må sies å være Østerdølenes, som endte på en solid 3. plass. Dette til tross for at ekspertene i gjennomsnitt hadde laget helt nede på 9.plass. Øystein Bondhus plassert laget helt nederst, et tips utelukkende basert på en dårlig erfaring med en av lagets spillere. Bondhus får likevel pluss i margen, da han hadde helt rett i at Østerdølenes stilte med det som sannsynligvis var seriens mest usmakelige spiller.

Mest forutsigbare var derimot Frigg 5, som ble nummer ni. Dette hadde alle unntatt Blink (5. plass) forutsett. Også Grüner 3 leverte i stor grad i tråd med forventningene. Det unge laget var lenge med i tetstriden, men grunnet en noe tynn tropp falt laget av utover høsten og endte på en fjerdeplass. Blink og NordicBet trodde de lillakledde skulle knipe sølvet, mens Bondhus og Ingebretsen tippet laget på 5. plass.

Laget som i snitt ble tippet høyest av ekspertene, var - ikke overraskende - C-laget. Jubileumssesongen ble dessverre en skuffelse, og de kongeblå havnet helt nede på en skuffende 8. plass. Både Bondhus og analyseavdelingen hadde laget på 1. plass i sine tips, mens Blink plasserte laget som nummer fire og NordicBet anså dem for å være avdelingens syvende beste lag.

Nederst havnet Huk og Rufus, som begge rykket ned fra 7. divisjon i 2016 grunnet omleggingen av seriesystemet. Dette var også lagene som skilte ekspertene mest i forkant av sesongen. Huk ble utrolig nok tippet som serievinner av NordicBet og jumbo av Blink!

 

Kåringen av Årets spåmann

For å kåre vinneren av konkurransen har redaksjonen regnet ut summen av avviket for hvert enkelt lag i hvert tabelltips.

Har man tippet laget på riktig plass, får man null poeng, har man dem én plass over eller under der de endte, får man ett poeng, og slik fortsetter det. Under følger rangeringen i omvendt rekkefølge:

 

4. NordicBet – 42 poeng
Oddsselskapet, som i fjor tapte tittelen Årets Spåmann på målstreken, havner i år helt sist. Gjorde flere grove feilvurderinger, som når de så for seg 10. plassen Huk som serievinner og bunnlaget Rufus på 4. plass. Treffer kun helt riktig med Frigg 5, som havnet på 9. plass, og er kun én plass unna på Korsvoll, men alt i alt skuffende av bookmakerne, som neppe vil si seg fornøyde med dette.

3. Blink – 40 poeng
Hevder i markedsføringen sin at de gir råd som "Alltid er midt i blinken", noe som må kunne diskuteres. Klatrer imidlertid til en pallplass i år, etter å ha havnet helt sist i fjor. Er den eneste som ikke har noen lag på riktig plass, men bommer kun med én plassering for Nordstrand 3, Huk og Rufus. Får imidlertid en stor ripe i lakken for å ha seriemester Ready 3 og sølvvinner Frisk Asker på henholdsvis 9. og 8. plass i sitt tips.

2. Øystein Hjelle Bondhus – 36 poeng
Surnadals innbyggere kan gå jula i møte vel vitende om at bygdas store sønn er en spåmann av rang. Klatrer to plasser etter den noe skuffende 4. plassen i fjor, blant annet grunnet helt riktig plassering av både Frisk Asker og Frigg 5. Gjorde vel å merke en generaltabbe ved å blande egne følelser inn i vurderingene da han spådde Østerdølenes på sisteplass, noe som trekker kraftig ned. Bommer også kraftig på Korsvoll C, som han har syv plasser for høyt, men bommer ellers ikke med mer enn fire plasseringer på noe lag. Med denne progresjonen venter vi store ting av Bondhus neste år.

1. Thomas Ingebretsen – 24 poeng
Analysesjefen viser at det ikke er tilfeldig at trener Falch har hentet ham inn i støtteapparatet. Tar en knusende seier, og understreker med det at han har stålkontroll på det som rører seg i oslofotballens laveste nivå. Har plassert hele fire lag på riktig plass – blant annet spådde han Rufus' fall og satte laget sist, til tross for at de kom fra divisjonen over. Noe svakt at han ikke ser bjelken i eget øye og ender opp med å plassere C-laget på en førsteplass, men alt i alt en solid prestasjon. Redaksjonen gratulerer med prisen Årets spåmann for andre år på rad!

 

 KONKURRANSE: 
Å spå fremtiden kan ofte være vanskelig om man ikke har en spå for hånden. Hvem gjorde både spådommer og meningsmålinger til skamme og vant fjorårets presidentvalg i USA?

A)
Donald Trump
B) Kalle Klovn
C) Petter Northug

Svarer du riktig, er du med i trekningen av et timeslangt Excel-kurs med Thomas Ingebretsen fra C-lagets analyseavdeling.

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord SPÅ <ditt svar> til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres senere i desember. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag – måtte den beste vinne!

 

 

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2017