KUNSTIG INTELLIGENS SKAL TA C-LAGET TILBAKE TIL 7. DIVISJON

C-laget styrker analyseavdelingen foran 2018-sesongen.

C-laget.com har fått tilgang til førsteutkastet av neste års C-lagsbudsjett, og om våre økonomieksperter tolker de røde tallene rett, har trener Falch planer om å pumpe store summer inn i analyseavdelingen i 2018.

– Det stemmer, røper analysesjef Thomas Ingebretsen.

– På banen er det kun lov med elleve mann, men Oslo Fotballkrets har ikke satt noen begrensninger på hvor stort analyseteam lagene kan ha, og det tenker vi å utnytte oss av, fortsetter han.

Satser på Siri

Ingebretsen er sikker på at økt satsning på analyser og ting som har med datamaskiner å gjøre, vil gi C-laget en sårt tiltrengt fordel mot konkurrentene.
 
– Kunstig intelligens trumfer 8. divisjonsspilleres spilleforståelse, forklarer Ingebretsen, og eksemplifiserer det med Didrik Aamnes, som av ekspertene blir ansett for å ha ”kunstig høy spilleforståelse”.

 

 

Ansetter: Analysesjef Thomas Ingebretsen ser frem til å utvide analyseteamet sitt.

 

Styret i Korsvoll ser positivt på nysatsningen, men har stilt krav om at kvinneandelen i støtteapparatet må økes. Ingebretsen har tatt utfordringen på strak arm, og han har allerede innlemmet Apples Siri i teamet sitt. Selv om hun foreløpig bare bidrar med enkle oppgaver, som å åpne regneark og MinFotball-appen, er teknologioptimisten mer enn fornøyd.

– Med disse verktøyene kan vi begynne å drømme om 7. divisjon igjen. Tiden da Sollands VHS-spiller var det fremste analyseverktøyet på Korsvollhuset er definitivt forbi, gliser Ingebretsen.

Christophersen har troen

Assistenttrener Terje Christophersen har tro på prosjektet.

– Noen vil kanskje si at vi fjerner oss fra det naturlige, men det gjør ikke jeg, sier han.

– Vi spiller allerede på kunstgress, saften vi drikker under kamp er full av kunstige søtningsstoffer, og samtalene med dommeren før kampen pleier også å være rimelig kunstige. Alt dette gjør vi for å tilegne oss fordeler, og kunstig intelligens er således et naturlig steg videre i samme retning, utdyper Christophersen.

Han legger til at roboter og maskiner dessuten ikke er et uvanlig syn på Korsvollbanen, ettersom cyborgen Christian Poppe fikk mer enn 60 kamper for C-laget i perioden 2009-2014.

Frykter enkelte av konsekvensene

Analysesjef Ingebretsen ser i utgangspunkt lyst på satsningen han har iverksatt, men etter å ha testet en modifisert utgave av sjakkcomputere, innrømmer han at han har fått visse betenkeligheter.

Under den innledende testperioden har han oppdaget at det kan oppstå situasjoner hvor den kunstige intelligensen foreslår at C-laget burde trekkes fra seriespillet, eller at store deler av stallen frarådes å delta på kamp og trening.

– Hvis den kun kunstige intelligensen blir for stor, vil den kunne se det trenerteamet ikke gjør, nemlig at store deler av stallen ikke burde spille fotball. Det kan gi oss visse utfordringer, sier Ingebretsen.

 

KONKURRANSE
Thomas Ingebretsen bruker Apples såkalte intelligente personlige assistent Siri i analysearbeidet sitt. Hvilken frukt ser vi i Apples logo?

A) Banan
B) Eple
C) Vaskemaskin

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord FRUKT <ditt svar> til 93865362.

Svarer du riktig, er du med i trekningen av et lagbilde av C-laget!

Den heldige vinneren trekkes og annonseres senere i desember. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag – måtte den beste vinne!

 

 

 

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2017