SENDER TROPPEN PÅ BANDYSKOLE

Selvransakende trenerduo innser at de ikke har lyktes med å dyrke frem en ny Fredrik Løland, en av stjernespillerne fra gullaget i 2008 og 2009. Nå tar de grep.

– Vi må erkjenne at vi har feilet i talentjakten, sier C-lagsassistent Terje Christophersen.

I forbindelse med nedrykket fra 6. divisjon i 2012 fikk han i oppdrag å speide etter spillere som kunne fylle skoene etter Fredrik Løland, den bohemaktige driblekanten som kunne dra av et helt lag, benken inkludert, for så å avgjøre tette matcher på egenhånd.

Foreløpig har ikke Christophersen funnet en eneste spiller som matcher kravene han og trener Falch listet opp for rundt fem år siden.

Jobber etter syv punkter

Den 29 år gamle assistenten, som deler fødselsdag med Korsvoll Idrettslag, ønsker nå å dele de syv punktene han jobber etter i talentjakten:

Kantspiller X:
   – Lokal
   – Målfarlig
   – Kan drible og skyte med begge bein
   – Egoistisk når han/hun vil, uegoistisk når han/hun må
   – Glad i å feste
   – Ok skjeggvekst
   – Bandyspiller

De fleste vil være enig med Christophersen om at en slik spiller ikke vokser på trær.

– Christian Poppe og Martin Kloster er vel de som er kommet nærmest å matche kravene våre, men begge sliter med skjeggveksten, og ingen av dem spiller bandy, sukker han.

Håpet på Greger Svenn

Sammen med trener Falch har han kommet frem til at de kan droppe det rent estetiske kravet knyttet til ansiktshår, men de er skjønt enige om at drømmekanten burde spille bandy.

– Greger Svenn spiller bandy, han er til og med norgesmester, så vi prøvde ham på kanten i oppkjøringen i år. Problemet er bare at han er blant de minst målfarlige spillerne vi noen gang har hatt, sier Christophersen, som selv var en habil bandyspiller som tenåring.

Drar nytte av lokalt tilbud

Nå ser det derimot ut til at trener Falchs høyre hånd har funnet løsningen. Ullevål bandy arrangerer nemlig bandyskole i vinter, og dermed blir det obligatorisk oppmøte på Bergbanen hver lørdag fremover klokken 12.15-13.45 for samtlige C-lagsspillere.

Artikkelen fortsetter under bildet av plakaten som fanget Christophersens interesse.

 

 


– Om dette går etter planen, kommer hele troppen til å kunne levere på Lølands nivå når serien starter opp til våren, og da blir vi uslåelige, jubler Christophersen.

– Og best av alt, kursingen er helt gratis, legger han til.

– En desperat handling

Selv om spillerne ser ut til å se positivt på muligheten for å kunne kopiere det gamle idolet sitt, har forslaget ført til en del misnøye internt i Korsvoll-miljøet.

– For meg er dette en desperat handling og et tegn på at Falch og Christohersen er i ferd med å miste grepet – igjen, må jeg nesten få lov til å legge til. Det her viser at de er ute på glattisen, sier Tor Inge Dolve, som kjenner klubben fra innsiden etter å ha tilbrakt flere år som trener og lagleder i yngres avdeling.

– Ja, vi er på glattisen, hvis ikke hadde det ikke vært bandy, men landhockey, skriver Christophersen i en kort e-post etter å ha blitt konfrontert med Dolves utsagn.

 

KONKURRANSE
Bergbanen ligger rett ved siden av en annen kjent bane, som i dag først og fremst brukes til konserter, konferanser og draktlanseringer. Vet du hva den heter?

A) Old Trafford
B) Ekeberg 9
C) Ullevaal stadion

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord ARENA <ditt svar> til 93865362.

Svarer du riktig, er du med i trekningen av en treningsskjorte!

Den heldige vinneren trekkes og annonseres senere i desember. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag – måtte den beste vinne!

 


GÅR NYE VEIER:
Terje Christophersen (innfelt) har kommet frem til at alle C-lagsspillerne skal på bandyskole på Bergbanen i vinter.

 

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2017