ÅRETS RÅTASS 2016

Med en rekordtynn bunke på stusselige fire gule kort sikret Jonas Ingebretsen seg prisen som Årets råtass for andre år på rad. Prestasjonen blir derimot langt mer imponerende når man tenker på at han kun rakk en halv sesong i den blå drakta i år.

1. Jonas Ingebretsen - fire gule
2. Didrik Aamnes - tre gule
3. Lars Eriksen, Andreas Kjelstrup, Johan Dolve, Marius Motrøen og Magnus Olsen - to gule

– I dag er jeg stolt, men jeg er ikke overrasket. Som et barn av 90-tallet har jeg naturlig nok et nært forhold til Drillos fotballfilosofi, og én av hjørnesteinene i Drillos tankegang er jo ekstremferdigheter og at disse skal dyrkes i størst mulig grad. Med årene har jeg oppdaget at min ekstremferdighet er å få gule kort, noe jeg mener denne triumfen understreker, smiler den lykkelige prisvinneren.

Ingebretsen innrømmer at han ikke hadde trodd at det skulle holde helt inn i år, ettersom han etter fire gule kort i løpet av våren bestemte seg for å flytte til Stavanger.

– Jeg hadde ikke noe valg om jeg ikke skulle stagnere. Etter at tidenes råtass, Johannes Blåsternes, trappet ned, har ikke C-laget det læringsmiljøet jeg er ute etter, forklarer nevnte Blåsternes' arvtager.

Følger i forbildenes fotspor

At Ingebretsen valgte å reise vestover for å bli en enda bedre kortsanker er ikke tilfeldig.

– Johannes bodde i Stavanger i flere av sine mest formative år som spiller. Det samme gjelder Christian Eidsmo, som også har samlet gule og røde kort jevnt og trutt gjennom hele sin C-lagskarriere, forklarer Ingebretsen.

Les om Blåsternes' nye liv og selvhjelpsforedrag i luke 1: Med knottene først, slik takler du livets opp- og nedturer

– I tillegg har også Årets råtass 2009, Aleksander Omtvedt, flyttet til Stavanger, og de som deltok i Internserien i år er smertelig klar over hva et par år på Vestlandet kan gjøre med en allerede aggressiv spiller, utdyper han.

Lover flere kort i fremtiden

Ingebretsen har begynt på en ingeniørutdanning i Stavanger, og valget av studie er ikke tilfeldig.

– Med en bakgrunn som elektriker vet jeg jo et og annet om tenning fra før, og nå som jeg også får tatt noen studiepoeng i kjemi, skal jeg virkelig få det til å smelle på banen når jeg vender tilbake, forklarer den taklingsglade forsvarsspilleren, som ble omskolert fra kant til back i løpet av fjorårssesongen.

 

TIDLIGERE ÅRS RÅTASSER:
2008: Johannes Blåsternes 4 gule/1 rødt
2009: Aleksander Omtvedt 4/1
2010: Johannes Blåsternes 12/1
2011: Johannes Blåsternes 17/0
2012: Johannes Blåsternes 12/2
2013: Johannes Blåsternes 10/1
2014: Johannes Blåsternes 8/2
2015: Jonas Ingebretsen 5/1

 

KONKURRANSE
Det er ikke bare Johannes Blåsternes, Christian Eidsmo og Aleksander Omtvedt som har prøvd seg i Stavanger-fotballen, Jostein Eidem kan for eksempel også se tilbake på flere gode år på Rogalands gressbaner. Hvilken klubb spilte han for i 2009 og 2010?

A) Hansa Rostock
B) Viking
C) Vaulen

Svarer du riktig, er du med i trekningen av en hvit og uskyldsren treningsskjorte, slik at du kanskje slipper unna dommerens vrede på trening.

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord ROGALAND <ditt svar> til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres mandag kveld. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag - måtte den beste vinne!

NB! Det er lukevinnerens ansvar å kreve premien i løpet av seks måneder etter at trekningen er foretatt.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2016

 

ANVENDELIG: Jonas Ingebretsen fikk flere kamper som keeper i vår, noe som kan ha bidratt til å begrense kortsamlingen hans.