FLERE C-LAGSSPILLERE GIR UT BØKER

Didrik Aamnes satser på å nå salgstoppen med ny bok.

En rekke C-lagsspillere har skrevet og gitt ut bøker den siste tiden, og ingen er blitt møtt med større forventninger enn psykologistudent Didrik Aamnes, som nylig lanserte sin populærvitenskapelige bok "På lag med Sigmund: Hva Freud har lært meg om fotball".

I forbindelse med julens årlige bokmesse på Korsvollhuset holdt han et foredrag for bydelens leseløver.

– Skal man oppnå noe innen fotballverdenen er det viktig å våge å drømme stort, og Freud har et og annet å si om nettopp drømming, doserer den geniforklarte ballkunstneren.

Når ikke frem til lagkameratene

Aamnes insisterer på at psykologisk innsikt er en nøkkelegenskap for både trenere og spillere, noe han ifølge kritikerne argumenterer godt for i sin 732 sider lange bok.

Selv om tankene hans nå blir tilgjengelige for hele fotball-Norge, er Aamnes like fullt lidenskapelig opptatt av å dele sine kunnskaper med lagkameratene på C-laget.

Garderoben på Korsvollhuset er imidlertid ikke den enkleste arenaen å nå gjennom med teoriredegjørelser, skal vi tro fotballakademikeren.

– Da jeg forsøkte å forklare lagkameratene Freuds ideer om "ego" og "superego", trodde alle jeg snakket om Fredrik Løland og Martin Kloster, sukker han.

Hyller egen frekkhet

Aamnes er ikke den eneste som har samlet egne tanker og erfaringer mellom to permer.

Kantspilleren Johan Dolve er kjent for sine frekke valg, og i den metaforiske essaysamlingen "Epleslang" ønsker han å forklare på hvilke måter denne innstillingen har gitt ham suksess på flere fronter.

– Jeg skriver om hvoran frekkheten min har ført til at jeg blir fryktet på fotballbanen og i nabolagets hager, samtidig som det har gjort meg til Eplehusets beste selger to år på rad, sier Dolve om den metaforiske essaysamlingen sin, "Epleslang".

Variert tematikk

Erik Nordbys diktsamling "Om forlatelse og forstøvelse" er ikke ventet i hyllene før til våren.

Les om Nordbys dikt i luke 10: Veteraner innrømmer bruk av forstøverapparat

Blant julens smalere utgivelser fra Korsvoll-leiren finner vi Martin Klosters bildetunge interiørguide "Rosa passer til alt", Oscar Karlsruds treningsdagbok og Jon Edmunn Sæters strikkehefte "1001 oppskrifter på stilige hårbånd".

Jostein Eidems tidsreisekrim "Ur-mannen" ble dessverre levert 30 minutter for sent til trykkeriet, og den ble dermed klar for sent til at den rakk starten av julerushet. Boken er derimot klar til andre omgang av juleshoppingen, nemlig romjulssalget.

 

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2016

 

BOKMESSE: Korsvollbanen er i disse dager fylt til randen av bøker, der man blant annet kan få kjøpt Didrik Aamnes' (innfelt) nye bok.