SKRIVER HISTORIEN OM C-LAGETS MOTTO

Tor Inge Dolve lanserte i sin tid C-lagets motto "Høy innsats og godt humør". Eldstesønnen Fredrik har brukt det siste året på å lete seg frem til farens kasserte forslag.

Korsvoll Cs motto har siden den spede starten vært et samlende munnhell som både laget og supporterne har ytret med stolthet.

Både i motgang og medgang har innsatsen vært høy og humøret godt, og til tross for at mottoet i mange kilder tilskrives både trener Falch og den legendariske kapteinen Amund Rognmo, er det Tor Inge Dolve – tidligere trener og primus motor for en rekke ekstravagante utenomsportslige utflukter i Korsvoll-regi – som står bak.

Vil spikre opp funnene på klubbhuset

Fredrik Dolve har dykket ned i farens gamle notatbøker, og blant gamle lagoppstillinger fant han skribleriene han nå vil bruke til å få verden til å forstå hvordan mottoet egentlig kom til

28-åringens foreløpige funn viser blant annet at "Høy innsats og godt humør" ikke "kom til i en kongeblå drøm", slik reklamemannen og coachen hevdet i en pressemelding kort tid etter mottoslippet.

– Prosessen minner mer om et mareritt, sier Dolve Jr.

– Men med tanke på flere av resultatene vi har sett på Korsvollbanen opp gjennom årene, kan vi til nød akseptere utsagnet hans. Men det forteller likevel ikke den fulle og hele sannhet om arbeidet som ble lagt ned med mottoet, fortsetter han.

Den tidligere Korsvoll-junioren har derfor utformet en sirlig veggavis som viser det møysommelige arbeidet faren la inn i mottoet, og på en tidslinje kan vi følge de forskjellige utkastene fra den spede begynnelse til den legendariske slutt.

– Mitt mål er at dette skal spikres opp på døra til Korsvollhuset, slik Luther spikret sine teser på kirkedøren. I Korsvoll-relatert historie er dette like stort, slår eldstebror Dolve fast.

Tok pause fra mottoarbeidet

– Som du kan se her var "Høy innsats og lavt humør" et av de første forslagene, og som vi skjønner ut fra datoen, stammer det fra tiden da Henrik Finzi var på sine første treninger med klubben, sier Dolve Jr.

– Videre var fattern i løpet av en to-ukers periode innom varianter som "Godt innsats og høyt humør", "Innsats mot humør" og "God humor forlenger livet", før han tilsynelatende la arbeidet på hylla en ukes tid, fortsetter den engasjerte forskeren.

Denne pausen sammenfalt med et par svært spennende Arsenal-kamper og et vårslipp av flyvemaur i Nordmarka, noe den ivrige fluefiskeren og fotballentusiasten åpenbart brukte som inspirasjon, mener sønnen.

– Etter denne perioden kommer blant annet "Tight lines and tight shorts", "Gone fishing" og "Go the Gunners", før han igjen går tilbake til norske, mer jordnære forslag, forklarer Fredrik Dolve.

Skriver roman om prosessen

I utkastet til romanen om mottoprosessen, kalt Min kamp og ført i pennen av Dolve Jr., fremstilles arbeidet etter denne perioden som en kamp mot klokken, indre demoner og et Korsvoll-styre som ikke anerkjente Tor Inge Dolves kreativitet.

Les om yngstebror Johans bokprosjekt i luke 19: Hyller egen frekkhet

– Jeg vil ikke gi bort for mye av handlingen, men veien frem mot "Høy innsats og godt humør" er brolagt med alt fra en intens wienerkrig på kjøkkenet på Korsvollhuset til umulig kjærlighet – kjærlighet til det som skulle bli merkevaren Korsvoll C, sier Fredrik Dolve.

Om det blir bok, spillefilm og pek-og-klikk-spill, slik Dolve Jr. ønsker, er hittil i det blå, men Tor Inge Dolves motto "Høy innsats og godt humør" vil uansett for alltid bli skrevet med kongeblå bokstaver i Korsvoll Cs historie.

 

GRUNDIG: Tor Inge Dolves (innfelt) søken etter det perfekte motto resulterte i metervis med notater og forslag på veien frem mot det endelige mottoet; "Høy innsats og godt humør".

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2016