C-LAGETS FØRSTE TI SESONGER BLIR NORSK STORFILM

Flere anerkjente navn er med når Korsvolls stolthet endelig går til filmen.

Det har lenge ligget i kortene at C-lagets dramatiske historie burde bli filmatisert, og det har ikke skortet på forsøk.

Allerede i 2014 ble det inngått opsjonsavtale med et «større amerikansk filmselskap», og Hollywood-maskineriet begynte forberedelsene til et storslagent epos om C-lagets første sesong.

– For usannsynlig

En omfattende promoteringskampanje kunne fortelle fansen at filmen ville «ta utgangspunkt i den noe uryddige kantspilleren Marius Anderssons overgang fra junior- til seniorfotball», og det skal ha vært dette fokuset som til slutt veltet det første forsøket på å lage storfilmen, da den tiltenkte regissøren David Lynch mente at Andersson-karakteren var «for usannsynlig».

Se også: C-lagets jomfrusesong blir film

Senere var flere regissører innom prosjektet, og spesielt actionregissøren John Woos forsøk på vri filmen over i en mer eksplosjonsfokusert retning, gjorde at det lenge så lyst ut for at det skulle komme noe godt ut av det bransjefolk begynte å kalle «fotballfadesen», men i skrivende stund ligger det internasjonale prosjektet fortsatt brakk.

Norsk aktør blåser liv i drømmen

Internasjonale feilskjær har likevel ikke stoppet det lille filmproduksjonsselskapet Finzi Film, som nå kan glede C-lagsfans med at en norsk spillefilm er ventet på sølvskjermen medio 2019!

CEO og kreativ leder Henrik Finzi har selv bakgrunn fra C-lagsspilling, og han er henrykt over å få være med på å «skape fotball- og filmhistorie».

– Glem det polerte, glamorøse bildet Hollywood forsøkte å skape: C-laget er beinhard virkelighet, og det skal denne filmen speile! Hva var det John Woo sa? «If the football can´t explode when it hits the net, why make a football-movie”? Uenig! Det er mye dynamitt i god dramatikk, sier den engasjerte produsenten.

Tiltrekker seg store navn

Filmen, som inntil videre har fått den noe uinspirerte arbeidstittelen «Lange flate ballær, men på Oslo Nord», skal fortelle den usminkede historien om Korsvoll Cs første ti år gjennom øynene til vekselsvis grand old man Erik Nordby (spilt av Toralv Maurstad) og Andreas Kjelstrup (Steinar Sagen).

Finzi kan fortelle at de også er i samtaler med flere anerkjente skuespillerstorheter.

– Blant annet har Kim «Jens August» Kolstad meldt sin interesse for å spille Marius Andersson. Dessuten er vi rimelig sikre på at vi har Nikolai Cleve Broch som Thomas Ingebretsen, og Eivind Sander er veldig nærme rollen som Magnus Jahrmann, forteller Finzi.

C-laget.com har fått tilgang til lekkede rollelister fra IMDb, som avslører at Finzi absolutt er i ferd med å samle et stjernegalleri av de sjeldne:

(Artikkelen fortsetter under bildene)

 

 

 

 

 

Blander fiksjon og virkelighet

– De første manusutkastene har også gjort plass til en rekke fiktive karakterer, røper Finzi.

Slik vil han «sprite opp dramatikken» og «skape mulighetsrom for fiksjonell utfoldelse». Blant de nye karakterene finner vi Jørgen «Pitbullterje» Foss som den tysk-spanske lånespissen Alberto Krank, Bjørn Floberg som den mystiske General Pang og Kristoffer Joner i rollen som Stian Sæter – den tredje Sæter-broren ingen visste om.

Regissør er inntil videre Joachim Trier, og Finzi lover at filmen blir «som Reprise, bare med fotball istedenfor eksistensiell angst».

 KONKURRANSE: 
Toralv Maurstad og Kim Kolstad har tidligere spilt sammen i en populær såpeserie. Hva het den?

A)
Hotell i særklasse
B) Livet på Lano-fabrikken
C) Hotell Cæsar

Svarer du riktig, er du med i trekningen av en marsipangris og en fotballshorts!

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord FILM <ditt svar> til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres senere i desember. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag – måtte den beste vinne!

 

 

STORE NAVN: Produsent Henrik Finzi har kastet seg over noen av de største navnene i norsk film nå som C-lagets historie skal filmes.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2017