IKKE ET ØYE VAR TØRT DA ÅRETS LAGSPILLER BLE KÅRET

Han ofrer seg ofte for å la andre spille, og han blir stadig rørt når han står på sidelinjen og ser hvordan lagkameratene presterer. Hvis ingen andre vil, stiller han opp som keeper. Selv om han er spilleren som er født lengst unna Korsvollbanen, har han gjennom sine 15 måneder i klubben nærmest personifisert slagordet ”Høy innsats og godt humør”. Årets lagspiller er Halvor Sæter!

Det ringer mer enn ti ganger før noen plukker opp røret.

– Hallo, det er hos Halvor Sæter, kommer det til slutt fra den andre enden.

Gratulerer, du er kåret til Årets lagspiller på C-laget!

– Du tuller… Det… Nei…, stammer han. En lang pause avløses av lav hiksting.

– Tusen takk, nå ble jeg virkelig glad, hulker han, og det er ingen grunn til å stille det klassiske spørsmålet ”Hva føler du nå?”

C-lagets nummer 6 er nemlig en fyr som ikke er redd for å vise følelser, og det er kanskje nettopp denne ærligheten og kontakten med eget indre som gjør at han lykkes så godt både på og utenfor fotballbanen.

Lanserer lettrørt syltetøy
Halvor Sæter setter alltid laget foran seg selv. I bortekampen mot den blivende seriemesteren Ready 3 ble han oppriktig rørt på benken da Didrik Aamnes slo en pasning man sjelden ser på kretsens laveste nivå.

– Den crosseren holdt i alle fall høy OBOS-liga-klasse, mimrer yngstebror Sæter, som blir blank i øynene bare han snakker om den strøkne pasningen.

24-åringen fra Bodø har invitert C-laget.com hjem til seg for å vise frem et nytt produkt han har jobbet med den siste tiden: Halvors lettrørte syltetøy.

Har skaffet rørpartnere
Sæter ble først interessert i syltetøy da han tidlig i vår så at Nora søkte etter en søt fotballspiller til lanseringen av det nye supersøte syltetøyet sitt rettet mot aktiv ungdom.

– Vi kom et stykke, og jeg hadde oppskriften klar, men det ble bare rør med kontrakten, så jeg trakk meg ut, sier midtbanespilleren, som ikke nølte med å skrive under da han fikk tilbud fra C-laget i fjor sommer.

Etter å ha sørget gjennom sommerferien, bestemte Sæter seg for å gjennomføre prosjektet uten Nora i ryggen.

– Jeg trengte en partner å røre med, men jeg visste ikke hvor jeg skulle henvende meg. Så kom jubileumsdraktene våre, og på brystet til de nye trøyene lyste løsningen mot meg: Rørpartner, forteller Sæter.

Han tok kontakt med C-lagssponsorene i Rørpartner, og siden august har de kommet hjem til ham og erstattet rørlegging med røring to ganger i uken.

Rørt av engasjementet
Hovedpersonen selv må motvillig innrømme at han ennå ikke har smakt på produktet.

– Jeg rører ikke søtsaker, men Andreas ”Nidaros-dumme’n” Kjelstrup og slikkmunnen Erlend Rognes har stilt opp som prøvekaniner, så jeg tror produktet holder høy klasse, sier Sæter.

Se også: Andreas ”Candy King” Kjelstrup melder overgang til Trondheim

Enkelte kritiske røster har hevdet at fotballkjendiser som Sæter ikke burde fremme såpass usunne produkter som syltetøy med 95 prosent sukker og kunstige søtningsstoffer, men folk flest skryter av at det endelig kommer en idrettsprofil som lanserer noe annet enn treningshansker og undertøy.

– Man kan argumentere for at også syltetøy er klær, men jeg gjør ikke det, sier Sæter.

– Samtidig er jeg glad for at produktet engasjerer, det synes jeg bare er rørende. Det viser at vi ikke bare rører rundt i grytene våre, men at vi også rører ved det innerste i det norske samfunn, nemlig ytringsfriheten og retten til å styre egen diabetes, avslutter han.
 
I første omgang kan sultne Korsfarere kaste seg over to typer syltetøy, kalt Kongeblå blåbær og Rødt lags rødbetsyltetøy.

 

TIDLIGERE VINNERE AV ÅRETS LAGSPILLER:
 2008:
Marius Andersson
 2009: Terje Christophersen
 2010: Amund Solvoll Rognmo
 2011: Andreas Kjelstrup
 2012: Magnus Olsen
 2013: Åsmund Melve Aarrestad
 2014: Jon Stavnsborg
 2015: Christian Andersson
 2016: Thomas Ingebretsen

 

 

 KONKURRANSE: 
Syltetøy kommer ofte på glass, men glass har flere bruksområder. Hvilken av de følgende har derimot ikke glass som en avgjørende bestanddel?

A)
Briller
B) Sålene i fotballsko
C) Vinduer

Svarer du riktig, er du med i trekningen av en kilo syltetøy og en joggebukse.

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord SYLTINGS <ditt svar> til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres senere i desember. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag – måtte den beste vinne!

 

 

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2017