KLIPPER DEG NED HVIS DU IKKE DIGGER MUSIKKEN DERES

For tredje gang på rad går prisen som Årets råtass til familien Ingebretsen, men i år er det storebror Thomas som kan juble høyest, etter at han med sine seks gule kort knuste samtlige lagkamerater på samme måte som han har knust motstandere i serien. Nå forsøker han å utnytte det tøffe imaget sitt sammen med C-lagets tidligere råtasser.

1. Thomas Ingebretsen - seks gule
2. Espen André Rødnes, Christian Andersson, Erlend Rognes, Greger Svenn, Lars Gjesvik og Halvor Sæter,- to gule
3. 17 spillere - ett gult

– Jeg er stolt over å stå her med dette trofeet, men samtidig ydmyk med tanke på hvilke hissigpropper som har sikret seg denne prisen før meg, sier midtstopperen Thomas Ingebretsen, Årets råtass 2017 med sine seks gule kort.

I et rekordsnilt år, der ingen andre fikk mer enn to gule, har eldstebror Ingebretsen vært i en klasse for seg, og han følger dermed opp lillebror Jonas' suksess i 2015 og 2016.

– Jeg hadde faktisk flest gule i 2015 også, men da snek broder'n seg forbi takket være en utvisning, noe som har plaget meg lenge, sier årets prisvinner.

Lager musikk, lever av slakt

For tiden er Thomas Ingebretsen aktuell som frontfigur i boybandet Råtassene, som han har dannet sammen med bror Jonas, Johannes Blåsternes og Aleksander Omtvedt. Førstesingelen deres er allerede ute på diverse strømmetjenester.

– Vi fant ut at vi ville lage en låt om hva vi driver med på fotballbanen, så vi har laget en remix av den "klippe, klippe, klippe"-sangen fra Putti Plutti Pott. Liker du den ikke, klipper vi deg rett ned, men det gjør vi egentlig uansett, for Omtvedt har nemlig mekka en heftig bass som slår deg rett i bakken, forteller Ingebretsen.

Se også: Ikke et øye var tørt da Årets lagspiller ble kåret

– Musikkanmelderne i både VG, P3 og Universitas har slaktet oss, men hallo; det er jo slakt vi lever av, så dette er perfekt, fortsetter han, før han understreker at anmeldelser med titler som "Rødt kort" og oppfordringer om å få bandmedlemmene bort fra scenen og opp på tribunenen bare gir dem blod på tann og lyst til å lage mer musikk.

Samarbeider med frisørkjeden Cutters

Til tross for lave terningkast har anmeldelsene skapt en del oppstyr og fuzz rundt Råtassene, som har fått i stand en avtale om å bruke sangen i en reklame for den relativt nyoppstartede frisørkjeden Cutters.

– Råtassene har akkurat den profilen vi ser etter, for likhetstrekkene mellom oss er mange; enten det er snakk om motstandere eller hår, kutter vi dem ved roten, skriver Cutters-ledelsen i en pressemelding.

Se også: VG har FM-simulert 199 år norsk fotball, vi har Korsvoll-bildene

Selskapet har tydeligvis stor tro på Råtassene, for ved siden av å bruke musikken deres, har de også oppkalt ulike sveiser etter de bøllete C-lagsguttene.

Nå tilbyr de blant annet Omtvedt raka – en usympatisk snauklipp med hårtuster ved ørene, Snoken Jonas – en rottehale kyniske spillere kan rive i som bakerste mann, Tricky Thomas – en sleip sleik som er så glatt at den får motspillere til å tryne, samt Mental Johannes, en knallrød hanekam.

– Farligere frisyrer får du ikke, lover Ingebretsen, før han kommer med en liten advarsel:

– Akkurat Johannes åpenbaring er nok bare for de aller dristigste, for ber du om den, finner Cutters frem hagesaksa og klipper av deg huet!

 

TIDLIGERE ÅRS RÅTASSER: 
2008: Johannes Blåsternes 4 gule/1 rødt 
2009: Aleksander Omtvedt 4/1 
2010: Johannes Blåsternes 12/1 
2011: Johannes Blåsternes 17/0 
2012: Johannes Blåsternes 12/2 
2013: Johannes Blåsternes 10/1 
2014: Johannes Blåsternes 8/2
2015: Jonas Ingebretsen 5/1
2016: Jonas Ingebretsen 4/0

 

KONKURRANSE
Hvem var den foreløpig siste C-lagsspilleren som ble utvist i seriekamp?

 
A) Thibaut Courtois
B) Espen André Rødnes
C) Donkey Kong

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord UTVIST <ditt svar> til 93865362.

Svarer du riktig, er du med i trekningen av en fotballshorts.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres senere i desember. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag – måtte den beste vinne!

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2017