MANDELKAOS PÅ KORSVOLLHUSET

Politiet måtte gripe inn under lørdagens grøtfest på Korsvollhuset, da det viste seg at samtlige deltagere fant opptil flere mandler i grøten sin.

Årets grøtfest lå lenge an til å bli en hyggelig affære. Etter at Jon Edmunn Sæter hadde vitset og sjarmert publikum med en saftig og nordnorsk åpningstale, steg humøret et par hakk til da den maskerte julenissen kom for å dele ut godteposer til de fremmøtte.

Du kan fortsatt gjette hvem som skjulte seg bak skjegget: Hvem er nissen?

– Vi hadde god kontroll og så ut til å gå mot et bra resultat, men så raknet alt, sukker en nedstemt Sæter.

Fant mandelen på første forsøk

For da de digre grøtgrytene ble båret inn i Korsvollhusets festsal, ble det etter hvert et salig kaos. Som vanlig hadde festkomiteen utlovet en gigantisk marsipangris til den som fant mandelen i grøten, og skuffelsen var derfor stor da den første som forsynte seg, Erik Nordby, annonserte at han hadde funnet mandelen allerede før han hadde fått grøten over på tallerkenen sin.

Nordby ble ikke uventet umiddelbart anklaget for juks, og mistankene vokste ytterligere da de to neste til å forsyne seg, den langt ærligere Ola Jansen og 2008-toppscoreren Anders Hauge, også proklamerte at de hadde funnet mandelen, og at marsipangrisen således var deres.

Flere og flere mandler dukket opp, og i løpet av et kvarter hadde samtlige fremmøtte med unntak av Pål Schjerven fisket frem opptil flere mandler i grøten sin.

Les om flere av Påls bommer i fjorårets kalender: Julebukkdugnad

Arrangøren legger seg flat

Det hersket opprørske tilstander under grøtfesten, og den tidligere G88-treneren Tor Inge Dolve truet med å gå rettens vei for å få marsipangrisen, mens Christian Eidsmo og Sven Nygaard havnet i et realt basketak over hvem som hadde funnet flest mandler.

Til slutt måtte politiet tilkalles for å roe gemyttene på Korsvollhuset, og marsipangrisen ble delt ut etter en tilfeldig trekning.

Festarrangør Jon Edmunn Sæter legger seg helt flat og tar ansvar for det han omtaler som "det største nederlaget i karrieren sin".

– Det ble rett og slett en tellefeil, innrømmer nordlendingen, som står med nøyaktig 100 C-lagskamper.

– Jeg tror jeg har kontroll idet jeg ser matvarene bli båret inn på Korsvollhuset, men så glipper jeg mannen min, og da får han stå helt alene og gjøre akkurat som han vil på kjøkkenet, beklager festsjefen, som innser at det var dumt av festkomiteen å organisere forarbeidet til eventet i ulike soner.

– Det hadde nok vært bedre om vi tok ansvar for å følge en mann hver, sukker Sæter.

Ryddet opp med glede

En rask, men påkostet politietterforskning viste at årsaken til at det ble servert mindre grøt enn mandler, skyldtes at lørdagens grøtkoker, Magnus Olsen, hadde overdreven tro på egne ferdigheter.

– I år har jeg lært meg å slå cornere med feil fot, og det har fungert sånn høvelig bra. Derfor tenkte jeg at jeg kunne lage grøt med feil oppskrift også, sier lillehamringen, som verken viste tegn til anger eller hadde problemer med å rydde opp da gjestene var eskortert ut av politiet og de ivrigste kamphanene var sendt på glattcelle.

– Jeg er vant til å rydde opp i andres rot på fotballbanen, så dette skal gå fint, sier Olsen.

Deltagerne var derimot langt fra fornøyde, og grøtkaoset vil etter all sannsynlighet få konsekvenser for de involverte.

– Jeg tror jeg må revurdere Sæter og Olsens bidrag på Bar Bogen, sa en snurt Hallvard Barbogen, som selv fant 32 mandler i sin grøt uten å bli premiert.

Les om barkeeperens prosjekt i luke 2: Skal lokke fansen til Korsvollbanen

 

KONKURRANSE
Hvem var det egentlig som stakk av med den 15 kilo tunge marsipangrisen under lørdagens grøtfest? Hvis du ikke husker det eller ikke var tilstede, kan du finne svaret ved å løse rebusen øverst i luken.

Svarer du riktig, er du med i trekningen av en marsipangris som er hakket mindre enn den som ble delt ut på lørdag.

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord MANDEL <ditt svar> til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres sent i kveld. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag - måtte den beste vinne!

NB! Det er lukevinnerens ansvar å kreve premien i løpet av seks måneder etter at trekningen er foretatt.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2016