HENRIK LILAND TAR GREP FOR Å FINNE IGJEN MÅLFORMEN

Men politistudenten nekter å være måltyv.

Da Henrik Liland dro til Volda i fjor sommer i forbindelse med praksisperioden under politistudiene, var det mang en Korsfarer som sørget. Angriperen hadde vært i dødelig form gjennom våren, hvor han scoret i gjennomsnitt ett mål per kamp.

Gleden var derfor stor blant fansen da trenerteamet kunngjorde at den skjeggete teknikeren ville returnere til Korsvollbanen i høst. Og selv om Liland har fortsatt å levere gode prestasjoner, har han vært mindre målfarlig enn i fjor, og han endte med tre mål på ti kamper denne høsten.

Nå forklarer han hvorfor målene har uteblitt.

Frykter overskriftene

– Tidligere ble jeg omtalt som en måltyv, men etter å ha vært i praksis hos politiet i ett år, har jeg problemer med å assosiere meg med tyver. Som alle vet, er det jo politiets jobb å fange tyvene, sier Liland, som mener det siste årets opplevelser har hatt en direkte innvirkning på hvordan han opptrer på banen.

Se også: Drømmer om OL-suksess

– Når jeg får ballen i en god posisjon foran mål, klarer jeg ikke å se for meg annet enn overskrifter hvor jeg omtales som "måltyven Henrik Liland", og jeg vegrer meg derfor for å sette ballen i mål, forklarer han.

Fant løsningen ved hjelp av lagkamerat

Det er imidlertid ikke bare eget selvbilde som gjør at tyveriassosiasjonene tynger Liland. Han er også redd for at det skal ha negativ innvirkning på karrieren utenfor banen.

– Ingenting dør på internett, og det er klart at det vil være vanskelig å få jobb som politi når det første som dukker opp når fremtidige arbeidsgivere googler meg, er side opp og side ned om at jeg er kriminelt god til å score, sukker han.

Liland mener nå han har funnet en løsning på problemet. Og det med hjelp av en av sine lagkamerater.

– Etter å ha sett motivasjonsforedraget til Johan Dolve tre ganger, har jeg innsett at tankesettet er viktig om man skal bli den beste versjonen av seg selv, sier 23-åringen entusiastisk.

– Jeg har derfor kommet frem til at jeg fra nå av skal se på meg selv som en målpurk, slår han fast.

Se også: Dolve sikter høyt

Har troen på stor vårsesong

– Jeg arresterer forsvarerne på fart rett som det er, så å være en målpurk er egentlig mye mer logisk enn den tåpelige tjuvraddassosiasjonen, utdyper Liland.

Liland ser nå frem til en vårsesong hvor han håper å banke inn mål i stor stil.

– Jeg tror ikke det skal mer til for at jeg igjen skal få satt ballen bak lås og slå. Ingen keepere eller forsvarsspillere skal få stjele overskriftene fra meg denne våren, avslutter Korsvolls nummer 21.

 

KONKURRANSE
Fullfør regla som Henrik Liland må regne med at motstandernes supportergrupperinger vil hilse ham med neste år: "Purk, purk, sur …."

A) Melk
B) Agurk
C) Gutt

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord PURK <ditt svar> til 93865362.

Svarer du riktig, får du muligheten til å dømme en kamp i internserien neste sommer.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres senere i desember. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag – måtte den beste vinne!

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2017