SCHJERVEN BOMMET PÅ BOOKINGEN – NÅ BLIR DET AKEDAG PÅ TOPPSCORER FALCH OG RESTEN AV LAGET

Mathias Falch rundet 200. C-lagsmål i løpet av sesongen, og han stoppet til slutt på 32 mål i 2017. Dermed sikret han seg nok en toppscorertittel, men feiringen blir av det alternative slaget etter en bom fra klubbens arrangementskomité.

Årets mestscorende C-lagsspiller
1.
Mathias Falch 32 mål
2. Martin Kloster 20 mål
3. Erlend Rognes 13 mål

Årets toppscorer i serien
1.
Mathias Falch 9 mål
2. Martin Kloster 8 mål
3. Andreas Kjelstrup 5 mål

Lagleder, spiss og Norges eneste Batistuta-imitator (ring kjendispromotør Erland Bakke for avtale) Mathias Falch er stolt etter å ha sikret seg toppscorertittelen for sjette gang i karrieren.

– Det er en stor ære å stå her med denne prisen, selv om jeg gjerne skulle sett at den kom etter flere matchavgjørende scoringer enn trøstemål. Vel, sånn sett er det en fin trøst å stå igjen med en pris. Uansett vil jeg sende en stor takk til lagkameratene mine, sier Falch, som sender en ekstra takk til de to neste på toppscorerlistene, Martin Kloster og Erlend Rognes.

Sammen dannet de en giftig trio i sommerens internserie, hvor de til sammen sanket utrolige 42 målpoeng, og Falch håper de kan videreutvikle samarbeidet i 2018-sesongen. I romjula var planen at den nevnte trioen og resten av C-lagets målgjørere skulle hedres og hylles med en storslått feiring, og Korsvolls bookingansvarlige Pål Schjerven tok på seg jobben med å leie Havnajordet.

Bommet på bookingen

Dessverre skulle mannen som i 2009 sto fram i C-lagets julekalender som en av Norges største bommere gjøre det igjen: Det ble bom.

Se også: Pål bommer

– Jeg skulle leie flate, fine Havnajordet siden det ligger såpass nærme Korsvollbanen og er stort nok til å holde en skikkelig fest, med alt det fører med seg av partytelt og scener og food trucks, men da jeg var inne på kommunens sider, må jeg ha bomma på en eller annen avkrysningsduppeditt, og så ... ble det bom, ja, nikker Schjerven.

– Det kan skje den beste, og det kan også skje meg, legger han til.

Det viste seg at Schjerven hadde bestilt tilgang og inngjerding av Havnabakken, den slake, akbare nedoverbakken rett over veien fra Havnajordet og ned mot Østhorn T-banestasjon. Kommunebyråkratene er knallharde på inngåtte avtaler, så nå blir det toppscorerfest og kombinert akedag for Korsvoll C-spillerne, venner og familie – med noen endringer i de opprinnelige planene.

Avlyser populær DJ-duo

– Jeg måtte avlyse DJ Gadz, brødrene Andreas og Jørgen Gads tanntekniker- og techno-show, fordi det ifølge kommunen «ikke er lov med scener som heller mer enn så og så mange grader», fnyser Schjerven.

– I tillegg ble Johannes Blåsternes' enmannsforestilling «Harde taklinger i hjertet» avlyst av ... andre sikkerhetsgrunner. Så nå blir det noen enkle taler til toppscorerens ære, varme Solland-pølser til alle og masse aking, fortsetter arrangøren.

Se også: Klipper deg ned hvis du ikke digger musikken deres

Hovedpersonen selv tar bommerten med knusende ro.

– Det viktigste er at jeg fortsetter å score når det gjelder, så da er det kanskje like greit at bomskuddene kommer andre steder. Dette blir en iskald fornøyelse, sier Falch, som for øvrig var den første til å ake ned nettopp Havnabakken på Snowracer dette årtusenet.

Vil kompensere med artig julegave

Schjerven har likevel tenkt å gjøre det godt igjen med en spesielt oppfinnsom julegave:

– Jeg tenkte å ha litt selvironi og gi Falch tre gavevalg på julaften: Enten en bomullsgenser av lin jeg har strikket selv, en bomtur til Portugal med innstilt Norwegian-fly, eller at jeg klipper alle bankkortene hans, sånn at han får oppleve resten av året som boms. God jul!

Målstatistikk

Totalt ble det scoret 173 mål på i C-lagets 46 kamper i år, noe som gir ett snitt på 3,76 mål per kamp. Det er 0,38 færre mål per kamp enn i fjor. Det var totalt 42 ulike målscorere.

I seriespillet ble det satt inn 51 mål på 20 kamper, det vil si 2,55 mål per kamp, med andre ord et stykke unna det hårete målet om et snitt på tre mål per kamp, et mål C-laget kun var én scoring unna å nå i 2016.

Se også: Henrik Liland tar grep for å finne igjen målformen

Årets treningskamper bød på 47 mål på 16 kamper, altså 2,94 mål i snitt, også det en nedgang fra 2016, da snittet endte på 3,67. I Internserien gikk det derimot andre veien. Den populære ligaen ga 75 mål på ni kamper, noe som betyr at publikum i snitt kunne nyte en scoring 8,33 ganger i hver kamp.

 

TIDLIGERE ÅRS TOPPSCORERE TOTALT/SERIE:
 2008: 
Anders Hauge 17 mål / Anders Hauge 14 seriemål
 2009: 
Mathias Falch 30 mål / Espen Schjerven og Ola Jansen 12 seriemål
 2010: 
Christian Poppe 30 mål / Christian Poppe 10 seriemål
 2011: 
Ole-Vidar Jensen 25 mål / Ola Jansen 9 seriemål
 2012: 
Mathias Falch 11 mål / Johannes Blåsternes 3 seriemål 
 2013:
 Mathias Falch 31 mål / Mathias Falch 13 seriemål
 2014: Mathias Falch 17 mål / Christian Poppe 8 seriemål 
 2015: Christian Andersson 17 mål / Christian Andersson 9 seriemål
 2016: Mathias Falch 29 mål / Mathias Falch 11 seriemål

 

KONKURRANSE
Pål Schjerven er ikke den eneste som bommer i Korsvoll. Hva heter spilleren som tidligere i kalenderen snakket ut om bomskuddene sine, og som nå reiser rundt med et motivasjonsforedrag om det å sikte høyt?

A) Johan Dolve
B) Jonas Gjesvik
C) NYPD Blue

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord SKYT <ditt svar> til 93865362.

Svarer du riktig, er du med i trekningen av et par fotballstrømper.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres i morgen. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag – måtte den beste vinne!


HAVNABAKKEN NESTE:
Romjulsfeiringen av toppscorer Mathias Falch (t.v) ble ved en feil lagt til Havnabakken. Torsdag ettermiddag var Pål Schjerven (t.h. i pels) ute i
bakken for å teste forholdene.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2017