TRENER FALCH TAR JULEKALENDEREN TIL BOKEN

For å sitere den norske dikterhøvdingen Henrik Ibsen: "Nå skal det skrives, og det i bokform!"

Korsvoll Cs julekalender har i mange år vært et av de mest populære innslagene på både inter- og intrawebben. I forrige uke truet Banestyret med å legge ned kalenderen, men nå kan det se ut til at det tvert imot bare blir mer kalendermoro fremover, ettersom primus motor, trener og kalendernisse Mathias Falch nå ønsker å samle de beste lukene i en praktinnbundet julebok.

– Julerelatert kultur selger som hakka møkk, og vi bruker såpass store summer på kalendergavene at vi trenger en sunn finansieringsplattform. Samtidig er det viktig for oss å vise frem det gode arbeidet som blir gjort av våre skribenter. Dette kalenderstyret er jo tross alt noe vi fire i kalenderstyret jobber med hele året, sier han.

De beste av de beste skal samle det beste


Allerede på nyttårsaften samles de såkalt fire store – trener Falch, journalist Arild Rønsen, tekstforfatter Åsleik Engmark og Bård Wagle, førsteamanuensis i fagdidaktikk i religion og etikk ved Universitetet i Oslo – på Høvringen Høyfjellshotell for å evaluere og planlegge videre, samt stifte et forlag ved navn Desember, slik at de kan få gitt ut boken.

LES OGSÅ: Terje Christophersen gir ut bok om skiltaklinger

Det var på et av de såkalte pre-møtene på Radisson Blu Plaza i Oslo at forslaget om stive permer kom opp.

– Tanken er å samle noen av de virkelig sterke reportasjelukene, hvor leseren får et innblikk både i Korsvoll Cs hverdag og i det som rører seg hos våre spillere og samarbeidspartnere. Fra det såkalte "toppen av hodet" kunne noen potensielt interessante luker for eksempel vært brevet fra Andreas Kjelstrup etter endt førstegangstjeneste fra 2009, Henrik Finzi Gjertsens beste julefilmer i 2011, Andreas Lausunds speiderbløff, eller Lektor Nordbys juksekalender fra 2012 og Thomas Ingebretsens modige fortelling om en juletreløs jul i 2014, forteller Falch.

Parallelt jobbes det med å gi ut et månedlig blad med det beste fra Korsvoll Cs gjestebok, redigert og kommentert av Nuffe selv.

Luketeater


– Vi jobber også med et teaterstykke, men hvordan dette skal utformes er vi ikke 100 prosent sikre på ennå, forteller trener Falch.

– En mulighet er å gjøre som i boken og ta utgangspunkt i flere av mest elskede lukene, men det er også mulig at det kun skal handle om det som skjer i den klassiske "Pål bommer"-luken, der Pål Schjerven i monologform forteller om alle gangene han har bommet – både på mål og i livet generelt, utdyper han.

Korsvoll C erfarer at TV2-profil og Korsfarer Sebastian Brynestad skal være svært aktuell til rollen som Schjerven, og at det er dette prosjektet som er årsaken til at Kollektivet ble lagt ned tidligere i høst.

NRK-profilene Are & Odin skal allerede være castet som trenerduoen Falch og Christophersen.

 

Tidligere kalendere:
Klikk på det ønskede årstallet for å gå tilbake til tidligere kalendere for å finne og lese din favorittluke allerede nå:

  - 2009
  - 2010
  - 2011
  - 2012
  - 2013
  - 2014KONKURRANSE:

Hver dag presenteres en ny luke om C-lagsuniverset her i kalenderen, men i disse dager er det et annet univers som får vel så mye oppmerksomhet. "Star Wars" handler ikke så mye om jul og fotball, men det dukker opp en Luke i disse filmene også. Hva heter han til etternavn?


A) Chadwick
B)
Skywalker
C)
Solo light

Svarer du riktig, er du med i trekningen av en fotballshorts..

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord LUKE <ditt svar> til 93865362.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres allerede i morgen kveld. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag - måtte den beste vinne!

NB! Det er lukevinnerens ansvar å kreve premien i løpet av seks måneder etter at trekningen er foretatt
.

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2015

KALENDERHISTORIE: Fra og med 2009 har C-laget hvert år presentert en ny julekalender.