RASER MOT KRETSEN: – SØNDAG ER EN HVILEDAG

I 2018 skal C-laget spille seriekamper på søndager, noe som har provosert flere C-lagsspillere.

I oktober bestemte Oslo fotballkrets at 8. divisjon skal skyves fra fredager til søndager. Nå tar flere av spillerne bladet fra munnen og sier hva de egentlig mener om det.

– Kretsen har hatt mange skandaløse påfunn tidligere, men dette tar kaka, og når noen tar kake fra meg, da blir jeg sint, sier en sint Lars Gjesvik.

– Søndag er en hviledag, så enkelt er det. Denne hvilen er dessuten spesielt viktig for meg, ettersom jeg sliter med betennelser i leggen. Jeg er rett og slett nødt til å holde meg i ro om jeg skal klare å komme meg tilbake på banen, utdyper han.

– Går utover produktet norsk fotball

Lars Eriksen er enig med navnebroren.

– Jeg spiller ikke så mange kamper i året, men det er fordi jeg foretrekker å hvile meg i form fremfor å spille meg i form. Nå som kretsen tar søndagen fra meg, vet jeg ikke hva jeg skal gjøre, snufser han.

Se også: Avdelingsoppsettet for 2018 er klart

Eriksen og Gjesvik mener at minst halvparten av troppen deler deres oppfatning, noe Oscar Karlsrud langt på vei bekrefter:

– Flere av oss har stusset over denne endringen Det er snodig at våre kamper legges samtidig med Eliteserien. Dette vil gå utover produktet norsk fotball, for jeg tror ikke NFF er klar over hva som skjer når to av Oslos største publikumslag tvinges til å spille på samme dag. For Vålerenga er fortsatt i toppdivisjonen, ikke sant?

Samtlige spillere fra topp 10-listen på adelskalenderen, er derimot uenige eller nøytrale.

– En kamp er en kamp uansett når den spilles, så for min del er det ikke så nøye, sier Jon Edmunn Sæter, som har mer enn 130 kamper for C-laget.

Blir ikke tidlig avspark

Kretsen har ikke villet uttale seg i denne saken, de ønsker kun å presisere at beslutningen om endring av kampdag er endelig.

Lars Gjesvik har sjekket lovverket, og han er i alle fall klar på at halve dagen fortsatt vil kunne brukes til hvile.

– Ifølge fjerde paragraf i loven om helligdager og helligdagsfred, som trådte i kraft i 1995, vil det ikke kunne være avspark mellom 06.00 og 13.00, det er nemlig ikke tillatt, så allerede her har vi en halv seier, sier den 27 år gamle forsvareren.

– Men en halv seier er ikke nok. Vi trenger alle tre poengene om vi skal rykke opp til 7. divisjon, hvor de spiller på mandager, legger han til.

Se også: Kunstig intelligens skal ta C-laget tilbake til 7. divisjon

Korsfarerne kan være redningen

Og Gjesvik tror han har funnet et smutthull som kan fremtvinge en reversering av kretsens vedtak.

– I tredje paragraf i samme lov står det at det fra klokken 00.00 til 24.00 på helligdager, herunder søndager, skal være helligdagsfred – og jeg siterer direkte – ”som ingen noe sted må forstyrre med utilbørlig larm”. Om vi skaper nok larm, kan vi ikke spille på søndager, resonnerer han.

Gjesvik har allerede snakket med Korsfarerne, som lover å holde samme desibelnivå som tidligere, noe som i aller høyeste grad vil kvalifisere som utilbørlig larm de gangene de tar turen til Impotensen.

Vil bruke sinnet som motivasjon

Gjesvik har i tospann med Eriksen også vært i dialog med trenerteamet, som ser både fordeler og ulemper med den nye kampdagen.

– Vi kommer ikke unna at det er flere divisjoner enn dager i uka, så først og fremst tror jeg vi skal være lykkelige over å få en egen spilledag, sier trener Falch.

– Samtidig har de to Lars-ene pitchet en del forslag som kan skape larm, og jeg skal innrømme at det frister å bruke dette til å bedre kommunikasjonen ute på banen. Vi sliter som kjent ofte med å få opp praten, men om spillerne henter motivasjon fra misnøyen med den nye kampdagen og bruker den til å lage larm og gi hverandre beskjeder, så skal vi støtte dem i dette, fortsetter han.

Se også: Tapte sekssifret beløp på lagerskandale

Terminlistene for 2018 er ventet først i mars, og først da vil de endelige kampdagene bli bekreftet fra kretsens side.

 

KONKURRANSE
Søndag som en kristen høytid ble innført av den romersk-katolske kirke i år 336. Ifølge kristen tradisjon representerer søndag Kristi oppstandelse på den tredje dagen, det vi kjenner som første påskedag, og det er derfor den viktigste fest- og gudstjenestedagen i de fleste kristne kirker, så også i Nordberg menighet, menigheten som ligger nærmest Korsvollbanen. Et interessant poeng er dog at søndagen som en helligdag eller festdag har røtter tilbake til eldre tiders soltilbedelse, noe som var vanlig i både babylonsk, egyptisk og senere romersk kultur. Det norske navnet på denne dagen, søndag, kommer av norrønt sunnudagr. Hva betyr det?

 
A) Guden Tors dag
B) Solens dag
C) Guds sønns dag

Send inn ditt svar via Facebook, Twitter eller med en sms med kodeord SØNDAG <ditt svar> til 93865362.

Svarer du riktig, er du med i trekningen av en fotballshorts og et par fotballstrømper.

Den heldige vinneren trekkes og annonseres senere i desember. Husk at alle lukevinnere også er med i trekningen om å være C-lagssjef for en dag – måtte den beste vinne!

KORSVOLL C: JULEKALENDER 2017